Csercseszov az orosz sajtónak kikotyogta, tízmillió eurós játékossal erősítene

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának orosz vezetőedzője honfitárs labdarúgóval erősítené meg magyar bajnoki címvédő csapatát. Csercseszov kiszemeltje Daler Kuzjajev a Zenitből.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 16:44
CSERCSESZOV, Sztanyiszlav
Kecskemét, 2023. május 13. Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga, 31. fordulójában játszott Kecskeméti TE - Ferencvárosi TC mérkõzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. május 13-án. MTI/Bús Csaba Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztanyiszlav a legolvasottabb orosz sportnapilapnak, a Szport Ekszpressznek adott hétfői nyilatkozatában jelezte, szeretné, ha Daler Kuzjajev, az orosz bajnok Zenit középpályása az FTC-hez igazolna.

Csercseszov kiszemeltje Kuzjajev Forrás: Twitter/Teamrussia
Csercseszov kiszemeltje Kuzjajev Forrás: Twitter/Teamrussia

– Tudjuk, hogy Daler jó futballista. Bármelyik csapat számára erősítést jelentene – mondta Csercseszov, aki ugyanakkor azt mondta, hogy a személyes kapcsolatfelvétel még nem történt meg a játékossal. – De nem tudom azt mondani, hogy nem érdekel bennünket – szögezte le Csercseszov.

A 30 éves Kuzjajev 2017 nyara óta játszik a Zenitben, szerződése a szentpétervári klubnál június 30-ig szól. Az elmúlt szezonban a futballista 35 tétmérkőzést játszott, 5 gólt szerzett és 7 gólpasszt adott. A Zenittel idén ötödször lett bajnok, emellett egyszeres kupagyőztes, és kétszer nyert csapatával orosz szuperkupát. A válogatottban eddig 46-szor jutott szóhoz, s kétszer volt eredményes. Értékét a futballpiacon mérvadó Transfermarkt tízmillió euróra teszi.

Csercseszov a válogatott csapatkapitányát nézte ki

Az orosz válogatott március 23-án Iránnal barátságos mérkőzést játszott Teheránban, és az 1-1-re végződött összecsapáson Kuzjajev volt a csapatkapitánya.

Tunéziában közben arról írnak, hogy a Ferencváros megállapodott a tunéziai válogatott középpályásával, Mohamed Ali Ben Romdhanéval és a labdarúgó klubjával, az Espérance de Tunisszal. Az „új Laidouni” játékjogát 2,7 millió euróra taksálja a Transfermarkt, de a futballista szerződése június végén lejár, így ingyen kerülhet a Fradihoz. A középpályás az előző szezonban 33 tétmeccsen 13 gólt jegyzett, és egy gólpassza is volt.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.