Ez Nápoly: Spalletti búcsúzóul visszakapta, amit elloptak tőle

A Napoli szurkolói gondoskodtak arról, hogy Luciano Spalletti könnyű szívvel búcsúzzon a harminchárom év után ismét bajnoki címet szerzett csapattól. Az ultrák jelképesen visszaszolgáltatták annak az autónak a kormányát a vezetőedzőnek, amit még 2021 októberében loptak el tőle. Spalletti jót mulatott az eseten. A Napoli és az edző távolabbi jövője még ismeretlen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 7:01
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös esemény helyszíne lett a Napoli konferenciaterme. Maszkos, csuklyás ultrák sorakoztak fel egy hatalmas molinót kifeszítve, amellyel a csapat harminchárom szűk esztendő után szerzett olasz bajnoki címéért mondtak köszönetet, sőt ajándékot is hoztak magukkal. Luciano Spalletti, az együttes távozó edzője izgatottan bontotta ki a csomagot, ami egy autó, egész pontosan egy Fiat Panda kormányát rejtette néhány CD társaságában.

Luciano Spalletti
Luciano Spalletti egyik karjára a gyerekei nevét, a másikra a Napoli címerét tetováltatta (Forrás: Twitter)

Mindennek a története jól ismert. Néhány hónappal a kinevezése után, 2021 októberében a szálloda elől ellopták Luciano Spalletti autóját. A Napoli ultrái magukra vállalták az esetet, azzal csitítva a trénert, hogy amikor majd elhagyja a klubot, visszaszolgáltatják neki a kocsit. Betartották az ígéretüket.

Pedig már akkoriban kiderült, nem a csapat ultrái állnak a lopás mögött – bár Nápolyban sohasem lehet tudni, hogy hová vezetnek a szálak... – , csupán azért vállalták a cselekményt, mert ekképpen is jelezhették, elégedetlenek a Napoli eredményeivel.

Az eset azóta feledésbe merült. Annál is inkább, mert a mögöttünk hagyott idényben a Napoli megtáltosodott, utcahosszal megnyerte a Serie A-t, a Bajnokok Ligájában pedig egészen a negyeddöntőig menetelt. A klub a Maradona-korszak óta nem élt meg ekkora sikereket, bajnoki címet legutóbb 33 éve nyert. Luciano Spalletti mégis bejelentette, hogy távozik, dacára annak, hogy még egyéves szerződés köti a klubhoz.

Spalletti azzal indokolta a döntését, hogy mindent elért a csapattal, ennél többre nem képes, kimerült, pihenésre van szüksége. A bennfentesek azonban tudni vélik, Aurelio De Laurentiis, a klub elnöke áll az elhatározása mögött, akivel Spalletti nehezen találta meg a közös hangot. Igaz, a szombati sajtótájékoztatóján ezt is igyekezett árnyalni.

Szent a béke Spalletti és De Laurentiis között

– A bajnoki cím ünneplésekor az elnök olyanokat mondott nyíltan, mindenki előtt, amit jobban szerettem volna, ha csak nekem mond. Aztán elmentünk közösen vacsorázni, és tizenöt perc alatt mindent tisztáztunk. Úgy váltunk el, hogy a Napoli fényes jövő előtt áll – mondta akkor Spalletti, majd köszönetet mondott mindenkinek a Nápolyban töltött két évért, külön kiemelve a szurkolókat. – Csodálatos lenne díszpolgári címet kapni, és tíz év múlva úgy visszatérni, hogy mindenki barátként fogad – tette hozzá a tar fejű edző.

Spalletti a klub iránti elkötelezettségét azzal is bizonyította, hogy – miként fentebbi képünkön látható – a felesége és a gyerekei neve mellett a Napoli címerét is rátetováltatta az alkarjára.

Nos, a szurkolók értettek a szóból, s maguk módján viszonozták Spalletti hízelgését.

A távoli jövő lehet szép, a közeli azonban még ismeretlen. Az is, hogy a tréner egy évig valóban csupán pihen-e, netán mégis munkát vállal máshol, miként az is, ki váltja őt a Napoli élén. Egyelőre nem erősítették meg az értesülést, miszerint Luis Enrique, a Barcelona és a spanyol válogatott korábbi mestere követheti a tisztségben.

Spalletti utolsó sajtótájékoztatója:

Borítókép: Luciano Spalletti a bajnoki serleggel (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.