Fucsovics Márton a bravúrja után kikapott az elődöntőben

Fucsovics Márton szenzációsan kezdett a stuttgarti füves pályás tenisztornán, hiszen a világranglistán nyolcadik helyen álló Taylor Fritz ellen is nyert, és bejutott az elődöntőbe. A legjobb négy között azonban kiélezett csatában, két játszmában kikapott a harmadik kiemelt amerikai Frances Tiafoe-tól Stuttgartban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 16:00
FUCSOVICS Márton; FRITZ, Taylor
Stuttgart, 2023. június 16. Fucsovics Márton ünnepel, miután 6:4, 7:5 arányban legyõzte az amerikai Taylor Fritzet a stuttgarti füves pályás tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2023. június 16-án. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 86. magyar játékos nagyszerűen menetelt eddig a 795 ezer euró (294 millió forint) összdíjazású németországi versenyen, a selejtezőből indulva a főtábla első fordulójában szetthátrányból verte a kanadai Denis Shapovalovot (29.), a nyolcaddöntőben pedig a kínai Vu Ji-pinget (64.), pénteken pedig bravúrt bemutatva a második kiemelt amerikai Taylor Fritz is legyőzte.

FUCSOVICS Márton; TIAFOE, Frances
stuttgarti menetelése véget ért. Fotó: Marijan Murat

Szombaton a rangsor 12. helyezettje várt rá, aki az első szettben egyértelműen jobban teniszezett nála, a szakasz közepén elvette az adogatását, előnyét pedig magabiztosan megőrizve, 6:3-ra megnyerte a játszmát – számolt be róla az MTI.

A folytatásban abszolút kiegyenlített erők küzdelme folyt a füvön. Mindkét teniszező vigyázott saját szerváira, így 6:6-nál következhetett a rövidítés. Ebben szintén fej-fej mellett haladtak a felek, ám végig Fucsovics volt előnyben, s 6-5-nél, 8-7-nél és 10-9-nél is szervájánál volt szettlabdája, de mindannyiszor hibázott, Tiafoe pedig 12-11-nél első meccslabdáját kihasználva lezárta az 1 óra 37 perces találkozót.

Fucsovics ezt megelőzően a 2021-es rotterdami kemény pályás versenyen jutott el a legjobb négyig ATP-tornán, akkor egészen a fináléig menetelt. Füves borításon először játszhatott elődöntőt a 2021-ben Wimbledonban negyeddöntős magyar.

Eredmény, elődöntő:
Frances Tiafoe (amerikai), 3.)-Fucsovics Márton 6:3, 7:6 (13-11)

Borítókép: Fucsovics Márton a legjobb négyig jutott Németországban (Fotó: MTI/AP/DPA/Marijan Murat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.