Harry Kane véresre fejelte ellenfelét, Anglia NB I-es játékosokat ütött ki

Anglia labdarúgó-válogatottja a mesterhármast elérő Bukayo Saka vezérletével 7-0-s, kiütéses győzelmet aratott a három NB I-es játékost bevető Észak-Macedónia ellen a hétfő esti Európa-bajnoki selejtezőkön. Az eredmény mellett a macedón kapitánynak Harry Kane fejese is fájhatott, ami után ömlött a vér a fejéből. A franciák csak Kylian Mbappé megismételt tizenegyesével tudtak nyerni a görögök ellen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 7:56
SAKA, Bukayo
Manchester, 2023. június 19. Az angol Bukayo Saka (b) és az észak-macedón Ezgjan Alioszki (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ C csoportjában játszott Anglia - Észak-Macedónia mérkõzésen a manchesteri Old Trafford stadionban 2023. június 19-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anglia megőrizte a százszázalékos mérlegét az Eb-selejtezőkön, és efelől nem hagyott sok kétséget az Észak-Macedónia elleni meccsen. szerezte meg a vezetést Gareth Southgate csapatának a 29. percben. Ez már azután történt, hogy az angol csapatkapitány nagyon keményen összefejelt a macedónok kapitányával, Sztefan Risztovszkival. A 17. percben történt szerencsétlen ütközés után Risztovszki fejéből ömlött a vér, a második félidőre már nem is jött ki a pályára.

Ekkor már 3-0-ra vezettek az angolok, a vége hét lett. Kane két góllal zárt, Phillips és Rashford egyszer-egyszer köszönt be, a meccs hőse viszont volt, aki karrierje első mesterhármasát szerezte nemcsak a válogatottban, hanem összességében is.

Az Arsenal 110 millió euróra értékelt 21 éves szélsője elragadtatva nyilatkozott a meccs után: – Nagyon különleges nap a mai számomra, nem is tudom szavakba önteni az érzéseimet, hihetetlenül örülök. Hosszú idény van mögöttem, amelyben voltak pozitívumok és negatívumok egyaránt, de azt hiszem, ennél szebben nem zárhattam volna le.

Saka az NB I-es játékosok bánatára szárnyalt

Saka eddigi karrierje legjobb évadán van túl, a bajnoki címről nagy csatában lemaradó, ezüstérmes Arsenal mind a 38 Premier League-meccsén játszott, 14 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, ezzel a csapat legeredményesebb futballistája volt.

A hétgólos macedón vereségnek négy Magyarországon jól ismert labdarúgó is részese volt, hiszen a vendégeknél David Babunski (Mezőkövesd), Dorian Babunszki (Debrecen), valamint Nikola Szerafimov (Fehérvár) révén három jelenlegi, illetve a már a török Trabzonsport erősítő, de korábbi újpesti Enisz Bardhi személyében egy korábbi NB I-es játékos is pályára lépett.

hibázott, aztán javított

A világbajnoki ezüstérmes francia válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég görög csapatot, a nehézkesen összejött győztes gól egy megismételt tizenegyesből sikerült. Kylian Mbappé először hibázott, ám a játékvezető újrarúgatta a büntetőt, másodjára pedig betalált az 55. percben.  A görögök a 70. perctől emberhátrányban futballoztak. Győzelmükkel a franciák is megőrizték hibátlan mérlegüket.

Az újpesti Szusza Ferenc Stadion adott otthont a pályaválasztó fehérorosz és a koszovói nemzeti csapat mérkőzésének, amelyet előbbi nyert meg 2-1-re.

Európa-bajnoki selejtezők, 4. forduló:
B csoport: 
Franciaország–Görögország 1-0
Írország–Gibraltár 3-0
Az állás: 1. Franciaország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Görögország 6/3, 3. Írország 3/3 (4-3), 4. Hollandia 3/2 (3-4), 5. Gibraltár 0/4

C csoport:
Anglia–Észak-Macedónia 7-0
Ukrajna–Málta 1-0
Az állás: 1. Anglia 12 pont/4 mérkőzés, 2. Ukrajna 6/3, 3. Olaszország 3/2 (3-2), 4. Észak-Macedónia 3/3 (4-11), 5. Málta 0/4

D csoport:
Törökország–Wales 2-0
Örményország–Lettország 2-1
Az állás: 1. Törökország 9 pont/4 mérkőzés, 2. Örményország 6/3, 3. Horvátország 4/2 (3-1), 4. Wales 4/4 (4-7), 5. Lettország 0/3

H csoport: 
Észak-Írország–Kazahsztán 0-1
Szlovénia–Dánia 1-1
Finnország–San Marino 6-0   
Az állás: 1. Finnország 9 pont (10-3), 2. Kazahsztán 9 (8-4), 3. Dánia 7 (7-5), 4. Szlovénia 7 (5-4), 5. Észak-Írország 3, 6. San Marino 0
   
I csoport: 
Fehéroroszország–Koszovó 2-1
Izrael–Andorra 2-1
Svájc–Románia 2-2
Az állás: 1. Svájc 10 pont, 2. Románia 8, 3. Izrael 7, 4. Koszovó 3 (3-4), 5. Fehéroroszország 3 (4-10), 6. Andorra 1

Borítókép: Bukayo Saka mezére van írva, mennyi góllal győzött Anglia (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.