„Inkább Neymar, mint a kormány” – őrületes végrendelet íródott

Egy brazil férfi végrendeletében Neymar lett az örökös, az illető elárulta, hogy a teljes vagyonát a Paris Saint-Germain futballsztárjára hagyja. Neymar idei becsült keresete 85 millió dollár, aligha szorul rá hasonló „adományra”, a szurkoló ugyanakkor úgy érzi, nála lesz a legjobb kezekben minden értéke.

Magyar Nemzet
2023. 06. 29. 12:24
NEYMAR
ar-Rajján, 2022. december 9. A brazil Neymar a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Horvátország-Brazília mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elképesztő történet, miszerint egy átlagember akar tovább gazdagítani egy milliárdos futballistát, Brazíliában látott napvilágot, ahol a helyi Metropoles nevű lapnak nyilatkozott a férfi, akinek az örököse immáron hivatalosan is ugyanis közjegyző hitelesítette a végrendeletét.

– Bár még csak 31 éves leszek, nem örvendek túl jó egészségügyi állapotnak, és nincsen senkim, akire hagyhatnám a dolgaimat, ha egyszer távozom – árulta el a férfi, aki nem is ismeri személyesen Neymart.

– Kedvelem őt, tudok vele azonosulni – magyarázta, hogy miért éppen Neymar lett az örököse. – Én is szenvedek a rágalmazásoktól, nagyon családcentrikus vagyok, és az apjával való kapcsolata nagyon emlékeztet az enyémre elhunyt apámmal. De mindenekelőtt tudom azt, hogy Neymar nem aranyásó, ami manapság ritkaság.

Mint kiderült, a férfi korábban szerette volna már átadni a vagyonát Neymarnak, de nem járt sikerrel, ezért találta ki a végrendeletet, ami törvényes formája ennek.

– Nem szeretném, ha a korrupt kormány vagy a rokonok örökölnének, akikkel amúgy sem jó a kapcsolatom – jelentette ki a férfi, aki nem részletezte, hogy pontosan milyen vagyonról van szó, csupán annyit osztott meg, hogy vannak értéktárgyai és családi öröksége.

Neymar a Forbes információja szerint 2023-ban 85 millió dollárt keres, ő a világ egyik leggazdagabab sportolója, szerződése ráadásul még két évig, 2025-ig szól a PSG-vel. A 31 éves támadónak jelenleg 77 gólja van a válogatottban, ezzel beállította a legendás Pelé rekordját, amelyet vélhetően előbb-utóbb meg is dönt majd. Hogy tisztelik Brazíliában, az szinte természetes, de a férfi végrendelete mindenképpen túlmegy az észszerűség határán.

Borítókép: Neymar egy ismeretlen brazil férfi örököse lett (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.