időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Madrid volt a helyszín, ahol Pastor lenyűgözte a szegedi vezetőket

Magyar Nemzet
2023.06.30. 14:22 2023.06.30. 14:30
Madrid volt a helyszín, ahol Pastor lenyűgözte a szegedi vezetőket

Tíz sikeres év nem múlik el nyomtalanul, Juan Carlos Pastort az érdemei elismerése mellett búcsúztatta el Szűcs Ernő Péter, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub elnöke. A spanyol edző nyáron távozott az NB I ezüstérmesétől.

Juan Carlos Pastor tavaly novemberben jelentette be, hogy tíz év után távozik Szegedről, az új idényben az eddig az utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozó Kárpáti Krisztián irányít, az ő segítője Vladan Jordovics lesz ám ők csak egy évadot maradnak. A kettős 2024 nyarán adja át a helyét a jelenleg a svéd válogatottat és a Sävehofot irányító Michael Apelgrennek, és az ő munkáját segítő szegedi klublegendán, Jonas Källmannak.

Juan Carlos Pastor         Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Az OTP Bank-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter a klub honlapján búcsúzott el a nyáron távozó Juan Carlos Pastortól és Marko Krivokapicstól. A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.

Kedves Mister! Kedves Marko!

A mai napon klubunk életében lezárul egy felejthetetlen időszak, egy olyan tíz év, amire nagyon büszkék vagyunk és biztos vagyok benne, hogy majd évek múlva is sokat fogjuk emlegetni. Ez a 10 év aranybetűkkel íródik be a szegedi kézilabda történelemkönyvébe.

Egy korszak ér véget, sikerekkel, nagy győzelmekkel, rengeteg széppel és jóval. 2012-ben találkoztunk először a Misterrel, egy barcelonai BL-meccs után Madridban ültünk le és beszélgettünk egy esetleges szegedi lehetőségről.

Ez a megbeszélés hihetetlen hatással volt ránk, mert Mister olyan lendülettel mesélt a kézilabdáról, ami mindenkit magával ragadott. A győzni akarása, a kézilabda iránti szeretete és alázata sugárzott a mondataiból.

Pár hónap múlva kezet fogtunk, és aláírtuk a szerződést, jöttetek hozzánk, hogy együtt valósítsuk meg álmainkat. Együtt, hogy egy sikeres, Európában is jegyzett csapatot építsünk.
Az álom valósággá vált. Az első évben megnyertük az EHF-kupát, csodás hétvégét varázsolva Berlinbe. Ez a siker adott egy nagy lökést, hogy menjünk tovább csak előre! Nem jött könnyen a siker, megküzdöttünk érte, de 2018-tól egy hihetetlen eredményes időszakot produkált a csapat. Három magyar bajnoki cím, és egy Magyar Kupa-győzelem. Aranyérmek, serlegek. Micsoda ünnepek, felejthetetlen meccsek maradnak ezek örökre.
Nagy köszönet jár nektek ezért a tíz évért, azért, amit a klubunkért tettetek. Történelmet írtunk közösen, sok boldog pillanatot éltünk meg együtt Veletek, a játékosokkal és a szurkolókkal.
Egy korszak ma lezárul, de az emlék örökre megmarad.

Köszönjük, Mister, köszönjük, Marko! Sok sikert kívánunk az életetekben! Boldogságot, jó egészséget kívánok és ne feledjétek, Szeged mindig visszavár benneteket, a klubunk és a PICK Aréna ajtaja mindig nyitva lesz nektek.

Dr. Szűcs Ernő Péter
 

Borítókép: Pastor és csapata tavaly bajnoki címet ünnepelt Veszprémben (Fotó: Pickhandball.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.