Madrid volt a helyszín, ahol Pastor lenyűgözte a szegedi vezetőket

Tíz sikeres év nem múlik el nyomtalanul, Juan Carlos Pastort az érdemei elismerése mellett búcsúztatta el Szűcs Ernő Péter, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdaklub elnöke. A spanyol edző nyáron távozott az NB I ezüstérmesétől.

Magyar Nemzet
2023. 06. 30. 14:22
null
Fotó: Sólya Eliza [email protected]
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juan Carlos Pastor tavaly novemberben jelentette be, hogy tíz év után távozik Szegedről, az új idényben az eddig az utánpótlás szakmai vezetőjeként dolgozó Kárpáti Krisztián irányít, az ő segítője Vladan Jordovics lesz ám ők csak egy évadot maradnak. A kettős 2024 nyarán adja át a helyét a jelenleg a svéd válogatottat és a Sävehofot irányító Michael Apelgrennek, és az ő munkáját segítő szegedi klublegendán, Jonas Källmannak.

Juan Carlos Pastor         Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Az OTP Bank-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter a klub honlapján búcsúzott el a nyáron távozó Juan Carlos Pastortól és Marko Krivokapicstól. A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.

Kedves Mister! Kedves Marko!

A mai napon klubunk életében lezárul egy felejthetetlen időszak, egy olyan tíz év, amire nagyon büszkék vagyunk és biztos vagyok benne, hogy majd évek múlva is sokat fogjuk emlegetni. Ez a 10 év aranybetűkkel íródik be a szegedi kézilabda történelemkönyvébe.

Egy korszak ér véget, sikerekkel, nagy győzelmekkel, rengeteg széppel és jóval. 2012-ben találkoztunk először a Misterrel, egy barcelonai BL-meccs után Madridban ültünk le és beszélgettünk egy esetleges szegedi lehetőségről.

Ez a megbeszélés hihetetlen hatással volt ránk, mert Mister olyan lendülettel mesélt a kézilabdáról, ami mindenkit magával ragadott. A győzni akarása, a kézilabda iránti szeretete és alázata sugárzott a mondataiból.

Pár hónap múlva kezet fogtunk, és aláírtuk a szerződést, jöttetek hozzánk, hogy együtt valósítsuk meg álmainkat. Együtt, hogy egy sikeres, Európában is jegyzett csapatot építsünk.
Az álom valósággá vált. Az első évben megnyertük az EHF-kupát, csodás hétvégét varázsolva Berlinbe. Ez a siker adott egy nagy lökést, hogy menjünk tovább csak előre! Nem jött könnyen a siker, megküzdöttünk érte, de 2018-tól egy hihetetlen eredményes időszakot produkált a csapat. Három magyar bajnoki cím, és egy Magyar Kupa-győzelem. Aranyérmek, serlegek. Micsoda ünnepek, felejthetetlen meccsek maradnak ezek örökre.
Nagy köszönet jár nektek ezért a tíz évért, azért, amit a klubunkért tettetek. Történelmet írtunk közösen, sok boldog pillanatot éltünk meg együtt Veletek, a játékosokkal és a szurkolókkal.
Egy korszak ma lezárul, de az emlék örökre megmarad.

Köszönjük, Mister, köszönjük, Marko! Sok sikert kívánunk az életetekben! Boldogságot, jó egészséget kívánok és ne feledjétek, Szeged mindig visszavár benneteket, a klubunk és a PICK Aréna ajtaja mindig nyitva lesz nektek.

Dr. Szűcs Ernő Péter
 

Borítókép: Pastor és csapata tavaly bajnoki címet ünnepelt Veszprémben (Fotó: Pickhandball.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.