Nagy Lászlónak és a beosztottjának már papírja is van arról, hogy híres

A fennállása harmincadik születésnapját ünneplő Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nagyszabású gála keretében a két nem képviselői közül összesen hatvan tagot iktatott be a sportág Hírességeinek Csarnokába. A 2022–23-as szezon legjobb játékosai között is találunk magyar érdekeltségű díjazottakat. A női BL-szezon legjobb jobbátlövőjének a Győr szlovén idegenlégiósát, Ana Grost választották az ítészek. A jobbszélsők között a Ferencvárossal a döntőig menetelő holland Angela Malestein kapta a legtöbb szavazatot.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 20:16
null
Daniel NARCISSE, Olafur STEFANSSON, Mette VESTERGAARD, Laszlo NAGY, Kiril LAZAROV, Momir ILIĆ, Katarina BULATOVIĆ, Bojana POPOVIĆ, Grit JURACK, Narcisa LECUSANU and Siarhei RUTENKA, EHF Excellence Awards 2023, Vienna, Austria, 26/06/2023, Mandatory Credit © Jure Erzen / kolektiff Fotó: Jure Erzen / kolektiff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bécsi rendezvényen, a Marx Halléban tartott nagyszabású gálán Michael Wiederer, az EHF elnöke kiemelte, a kézilabda-társadalom tiszteleg azok előtt, akik nyomot hagytak a sportágban. – A legendák sporteredményei az ő nagyszerűségükről árulkodnak, és mi büszkék vagyunk arra, hogy elismerésben részesíthetjük a sportágunkat még szebbé varázsoló csodálatos egyéniségeket – mondta az elnök.

       Fotó: kolektiff/Jure Erzen 

A férfiak közül az egyetlen hétszeres BEK/BL-győztes játékos, a Barcelonával hatszor, a Kiellel egyszer a csúcsra jutó Andrij Csepkin és több világsztár mellett a 2011-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott Nagy László is bekerült az elit társaságba. A kétszeres olimpiai negyedik jobbátlövőn kívül a Győrrel öt BL-t nyert, 2021-ben visszavonult klasszis irányítót, a 2005-ben a világ legjobb játékosának választott, manapság az ETO elnökeként tevékenykedő Görbicz Anitát és az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok kapust, Pálinger Katalint is beiktatták a hírességek csarnokába. A Veszprém edzője, Nagy László sportigazgató beosztottja, Momir Ilics is bekerült a társaságba.

A kék szőnyegre érkeznek a vendégek:

A teljes lista ITT.

És itt is: FÉRFIAK
Kapusok: Thierry Omeyer, Tomas Svensson, Sterbik Árpád
Jobbszélsők: Víctor Tomás, Irfan Smajlagic, Lasse Svan, Vid Kavticnik
Jobbátlövők: Kirli Lazarov, Ólafur Stefánsson, Nagy László
Irányítók: Jackson Richardson, Ivano Balic, Enrique Masip, Talant Dujsebajev, Stefan Lövgren 
Beállók: Magnus Wislander, Dragan Skrbics, Christian Schwarzer, Carlos Prieto, Bjarte Myrhol
Balátlövők: Daniel Narcisse, Sziarhej Rutenka, Momir Ilics, Filip Jícha
Balszélsők: Stefan Kretzschmar, Gudjon Valur Sigurdsson, Michael Guigou, Nikolaj Jacobsen, Xavier O’Callaghan
Védők: Andrej Csepkin, Ola Lindgren, Didier Dinart
NŐK
Kapusok: Valerie Nicolas, Jelena Grubisic, Cecilie Leganger, Pálinger Katalin
Jobbszélsők: Cristina Varzaru, Iris Moorhammer, Stephanie Cano, Linn-Kristin Riegelhuth-Koren
Jobbátlövők: Grit Jurack, Katarina Bulatovics, Mette Vestergaard
Irányítók: Görbicz Anita, Camilla Andersen, Nodjialem Myaro, Irina Poltorackaja, Gro  Hammerseng-Edin
Beállók: Heidi Löke, Ljudmilla Bodnyeva, Begona Fernández
Balátlövők: Bojana Popovics, Narcisa Lecusanu, Ausra Fridrikas
Balszélsők: Maja Szavics, Petra Cumplová Keková, Chrostina Roslying-Christiansen
Védők: Anja Althaus, Eduarda Amorim, Linnea Torstensson
A 2022–23-as szezon legjobb játékosai között is találunk magyar érdekeltségű díjazottakat. A női BL-szezon legjobb jobbátlövőjének a Győr szlovén idegenlégiósát, Ana Grost választották az ítészek. A jobbszélsők között a Ferencvárossal a döntőig menetelő holland Angela Malestein kapta a legtöbb szavazatot.  

Malestein (balra) a kék szőnyegen      Fotó: EHF

A játékosokra a szurkolók, a média, az edzők és a játékosok szavaztak. A legjobb kapus, balszélső, balhátvéd, középhátvéd, jobbhátvéd, jobbszélső és beálló, valamint a legjobb védő, az újonc. A szezon MVP-jét az EHF Végrehajtó Bizottsága által kinevezett szakértői csoport szavazta meg.

A szezon csapata.

Férfiak: Niklas Landim (dán, Kiel), Hans Lindberg (dán, Füchse Berlin), Mathias Gidsel (dán, Füchse Berlin), Luc Steins (holland, Paris Saint-Germain), Ludovic Fabregas (francia, Barça), Simon Pytlick (dán, GOG), Tyimur Gyibirov (orosz, PPD Zagreb). Az MVP:  Simon Pytlick . A legjobb védő: Thiagus Petrus (Barca).

Nők: Katrine Lunde (norvég, Vipers), Angela Malestein (holland, FTC), Henny Reistad (norvég, Esbjerg), Vilde Ingstad (norvég, Esbjerg), Nora Mörk (norvég, Esbjerg), Ana Gros (szlovén, Győr), Emma Friis (dán, Ikast). MVP: Katrine Lunde. A legjobb védő: Kathrine Heindahl (dán, Esbjerg).

A gálát élőben közvetítette az EHF YouTube-csatornája:

Borítókép: Nagy László (balról a negyedik) és Momir Ilics (balról a hatodik) is tag lett a hírességek csarnokában (Fotó: EHF)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.