Magabiztos győzelemmel lett világbajnok az U20-as magyar férfi-vízilabdaválogatott

A magyar vízilabda jövője szempontjából örvendetes siker, hogy férfi U20-as válogatottunk megnyerte a Bukarestben rendezett világbajnokságot. Kovács Róbert együttese a döntőben 12-7-re győzte le Szerbiát, s mind a hét meccsét megnyerte a vb-n.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 17. 21:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

 

Az első két negyed megfelelt az előzetes várakozásoknak, a két csapat szoros mérkőzést játszott. Olyat, mint a csoportkörben, még az első meccsen, a magyar válogatott akkor ötméteresekkel 17-15-re múlta felül Szerbiát. A finálé nem torkollott ilyen idegtépő hajrába. A második félidőben a magyar csapat zsinórban hét gólt lőve elhúzott 12-4-re. Kovács Róbert a hajrában kapust cserélt, a játékosok kicsit korán kezdték meg az ünneplést, a végén nem koncentráltak, így a szerbek 12-7-re kozmetikázták a végeredményt, amely persze így is fölényes sikert mutat. Tátrai Dávid és Vigvári Vince volt a csapat két legeredményesebb játékosa három-három góllal, de ki kell emelni Gyapjas Viktort is, aki a kapuban remekelt.

Az U20-as korosztály már a felnőtt sport közvetlen előszobája, ezért is biztató az eredmény. Ebből a csapatból remélhetőleg néhány éven belül többen felnőttválogatottak lesznek, de például Molnár Erik már tavaly tagja volt a Splitben Eb-ezüstérmes együttesnek. Persze a múlt is felettébb árulkodó. Korábban 1995-ben és 2007-ben nyert vb-t a magyar U20-as válogatott. Az előbbi siker Kásás Tamás, az utóbbi korosztálya. 

A vb végeredménye azt mutatja, hogy változatlanul az ismert nemzetek uralják a sportágat, legfeljebb azt mondhatjuk meglepőnek, hogy Horvátország csak nyolcadik lett a 19 csapat részvételével megrendezett világbajnokságon.

A Magyarország–Szerbia döntő eredménye 12-7 (3-3, 2-1, 3-0, 4-3).

Borítókép: U20-as vb (Fotó: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.