Pérez csak keresi a válaszokat – Verstappen csípős megjegyzésére is

Sergio Péreznek ezúttal sem az elképzelései szerint alakult a hétvégéje, és csak a hatodik helyen futott be vasárnap a Formula–1-es Kanadai Nagydíjon. Csapattársa, a vb-éllovas Max Verstappen eközben simán megnyerte a futamot, így Pérez nem érti, ő miért toporog egy helyben.

2023. 06. 19. 11:45
F1 Grand Prix of Canada - Final Practice Max Verstappen, Sergio Pérez
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 17: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing talk in the Paddock prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 17, 2023 in Montreal, Quebec. Dan Mullan/Getty Images/AFP (Photo by Dan Mullan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Pérez (Red Bull) az idény első öt futamából kettőt megnyert, emellett három harmadik helyet gyűjtött be, és voltak olyan napok, amikor csak hat pont volt a lemaradása a csapattársa mögött. A mexikói pilóta ekkor már arról álmodozott, hogy letaszíthatja Max Verstappent (Red Bull) a trónjáról, és idén végre ő hódítja el a világbajnoki címet.

F1 Grand Prix of Canada Sergio Pérez
Pérez legutóbbi versenyei nem az elképzelései szerint alakultak. Fotó: AFP/Getty Images North America/Alex Bierens de Haan

Ehhez képest azóta Pérez folyamatosan bakot lő, az elmúlt három verseny egyikén sem állt dobogóra, ami a tekintetben nem volt meglepő, hogy az időmérőket rendre elrontotta, és mindhárom alkalommal a mezőny második feléből indult. Így volt ez Kanadában is, ahol csak a tizenkettedik rajthely jutott neki, a futam végére pedig a hatodik hely illette meg. 

 

Pérez a Ferrarit sem tudta legyűrni

Pérez pechjére Verstappen nem követ el hasonló hibákat, helyette futószalagon szállítja a győzelmeket, és rohamléptekkel halad harmadik vb-címe felé – montreali sikere után már 69 ponttal vezet a másik Red Bull-pilóta előtt, akinek már inkább hátrafelé kell figyelnie, mert a tabellán harmadik Fernando Alonso (Aston Martin) kilenc pontra megközelítette őt.

Pérez a Kanadai Nagydíj után magyarázatot keresett a visszaesésre, nem értette, miért nem tudta maga mögé utasítani az egyébként nem túl acélos teljesítményt nyújtó Ferrarikat.

– Ez egy nagyon hosszú délután volt. Úgy éreztem, hogy több volt ebben a versenyben, de nem voltunk elég gyorsak. Nagyon aggódom emiatt. Nem volt elég jó a tempónk, amit nem értek. Ez nagyon furcsa, rá kell jönnünk, hogy miért van ez így. Leülünk, és kielemezzük a versenyt, mert tudjuk, hogy mire vagyunk képesek – nyilatkozta a 33 éves pilóta. – A futamon a biztonsági autós szakasz nagyon betett nekünk, rossz pillanatban következett be. A szerencse nem a mi oldalunkon áll jelenleg.

Pérez egyelőre tehát keresi a válaszokat. Többek között arra is, miképpen vágjon vissza Verstappennek, aki még a szombati időmérő után csípősen megjegyezte, főként rajta múlik az energiaitalosok sikere.

– Ha én nem lennék itt, akkor a Red Bull egészen más helyzetben lenne. Én mindenesetre nem lennék boldog, ha zsinórban háromszor nem vehetnék részt a kvalifikáció harmadik szakaszán. De nem foglalkozom ezzel. Leköt a garázs felém eső oldala, arra figyelek, hogy ott minden rendben menjen 

– húzta alá a kétszeres vb-győztes versenyző, hozzátéve, a Red Bull szerelői biztosan dolgoznak rajta, hogy megtalálják a megoldást Pérez gondjaira, de neki ez nem okoz túl sok fejtörést. – Ez nem az én problémám.

Borítókép: Sergio Pérez Montrealban (Fotó: AFP/Getty Images North America/Alex Bierens de Haan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.