Hamilton elvétve mond ilyesmit Verstappenről

Három elégedett pilóta pezsgőzött a dobogón a Formula–1-es Kanadai Nagydíjat követően. Max Verstappen elmondása szerint csodálatos diadalt ért el vasárnap, csak a megszokottnál kisebb volt az előnye. A második helyen célba ért Fernando Alonso és a harmadik Lewis Hamilton ezzel a kijelentéssel nem feltétlenül értettek egyet, ők úgy látták, a Red Bull holland pilótájának – ezúttal is – a kelletténél nagyobb volt az előnye.

2023. 06. 19. 5:30
F1 Grand Prix Of Canada Alonso, Verstappen, Hamilton
Fernando Alonso of Aston Martin Aramco, Adrian Newey, Max Verstappen of Red Bull Racing and Lewis Hamilton of Mercedes on the podium after the Formula 1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada on June 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Red Bull) újabb tökéletes hétvégét hagyott maga mögött, és az időmérőt követően a Formula–1-es Kanadai Nagydíjon is diadalmaskodott. A riválisok nem állították őt nagy feladat elé, ennek híján a kétszeres világbajnok az abroncsaival harcolt, majd a futam után örömmel vette tudomásul, hogy ő érte el a Red Bull történetének századik futamgyőzelmét.

F1 Grand Prix Of Canada Verstappen, Hamilton, Alonso
Jellemző kép: Verstappen elől, Hamilton és Alonso pedig egymással bíbelődik Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

– Nagyjából úgy alakult a verseny, mint amire számítottam, de nem volt sima futam. A gumikkal küzdöttem, mert másképp viselkedtek, mint pénteken. Csúszkáltam, nehéz volt az abroncsokat melegen tartani, gyorsan elveszítettük a tapadást. Talán ezért nem volt akkora az előnyöm, mint máskor, illetve volt biztonsági autós szakasz is. De az a legfontosabb, hogy nyertünk – magyarázta a Red Bull holland pilótája, aki a jubileumról is megemlékezett. – Ez a csapat századik futamgyőzelme, ami egészen hihetetlen. Ez csodálatos, jó napunk volt. Nem számítottam rá, hogy ilyen számokat érhetek, érhetünk el. Élvezzük a sikert, de továbbra is keményen dolgozunk.

 

Alonso Verstappen helyett Hamiltonnal csatázott

Fernando Alonso (Aston Martin) már a rajtnál elveszített egy pozíciót, ez pedig meglátása szerint rányomta a bélyegét a versenyére.

– Talán bíztunk benne, hogy nagyobb kihívás elé tudjuk állítani a Red Bullt, de a rajtnál pozíciót veszítettem Lewisszal szemben, emiatt azután a Mercedesszel kellett csatáznom. Lewis az egész verseny alatt nyomás alatt tartott, így nem tudtam kiengedni. Nagy csatát vívtunk egymással. Bárcsak kicsit gyorsabbak lettünk volna, akkor a Red Bull-lal is szorosabb csata alakulhatott volna ki. Kemény futam volt, sokat kivett belőlem – vallotta be a kétszeres vb-győztes spanyol versenyző, aki nem tudja, milyen technikai malőr lépett fel az autójában. – Nem igazán tudom, hogy mi volt a probléma, mert nem árulta el a csapat – valószínűleg azért, hogy ne aggódjak túlságosan. Én jónak éreztem az autót, de követtem az utasításokat. Ez remélhetőleg az jelenti, hogy van még tartalékunk, szóval legközelebb nagyobb nyomást helyezhetünk Maxra.

(Mercedes) elégedett volt a harmadik hellyel, és úgy látja, csapata nagyot lépett előre.

– Ez jó hétvége volt a csapatnak. Lassan, de zárkózunk fel a többiekhez. Az Aston Martin előrelépett, a fejlesztési csomagjuk jól működik. Mi is dolgozunk, további fejlesztésekkel jelentkezünk. Ugyanakkor jó látni, hogy egyre közelebb kerülünk a riválisokhoz, és most dobogós helyen végeztünk – mondta a rekordbajnok, majd két vetélytársát méltatta, amit Verstappen esetében nem túl gyakran tesz meg. – Megtisztelő két világbajnok mellett állni a dobogón. Izgatott voltam, hogy megszerezzem a harmadik helyet, és ott legyek mellettük. Sajnos ma nem voltunk elég gyorsak, hogy legyőzzük őket, de előre tudtuk, hogy nem ez lesz a legkedvezőbb pálya a számunkra, mert a lassabb kanyarokban nem működik jól az autó. Ezekben veszítettem sokat Fernandóhoz és Maxhoz képest. Sok munka vár még ránk, több leszorítóerőre van szükségünk. Hiszem, hogy utolérjük a riválisokat, ma nem jártunk tőlük nagyon messze, úgyhogy összességében jó irányba haladunk.

Borítókép: Balról jobbra Fernando Alonso, Adrian Newey, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.