Sir Alex Ferguson üzenete megdobogtatta Pep Guardiola szívét

Immáron egyértelmű, hogy Pep Guardiola minden idők egyik legjobb, legeredményesebb futballedzője. Miután a Manchester City csapatával megnyerte a BL-döntőt, felülmúlta a legendás Sir Alex Ferguson sikereit is. Guardiola elárulta, hogy a 81 éves skót üzent neki a finálé előtt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 9:48
GUARDIOLA, Josep
Isztambul, 2023. június 11. Josep Guardiola, a bajnok Manchester City spanyol vezetõedzõje megcsókolja a trófeát a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzést követõ eredményhirdetésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra gyõzött. MTI/AP/Francisco Seco Fotó: Francisco Seco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City 1-0-ra legyőzte az Intert az isztambuli BL-döntőben, így tökéletes idényt futott, hiszen korábban a Premier League-ben és az FA-kupában is megszerezte az aranyérmet. Ezzel a City lett a futballtörténelem nyolcadik csapata, amely triplázni tudott, Pep Guardiola pedig az első edző, aki ezt kétszer vitte véghez, két különböző csapattal, hiszen 2009-ben a Barcelona élén egyszer már triplázott.

GUARDIOLA, Josep
Guardiola érzelmes pillanatokat élt át szombaton. Fotó: Manu Fernández

Angliában Sir Alex Ferguson volt az első, aki triplázni tudott, ő 1999-ben nyerte meg mindhárom sorozatot a Manchester Uniteddel. Guardiola nemcsak e tekintetben múlta felül a legendás skót edzőt, hanem a BL-győzelmei számában is, hiszen neki már három diadala van a legrangosabb európai kupában (a Barcával 2009 után 2011-ben is nyert), Fergusonnak pedig kettő volt.

– Megtisztelő, hogy Sir Alex Fergusonnal emlegetnek egy lapon – nyilatkozta a BL-döntő után Guardiola, aki egy kulisszatitkot is elárult. – Kaptam tőle egy üzenetet reggel, ami nagyon megérintett, nagyon szép volt.

Az nem derült ki, hogy Ferguson pontosan mit írt Guardiolának a BL-döntő napján, de az biztos, hogy a spanyol csapata önmagához képest gyenge játékkal ugyan, de megnyerte a finálét. Guardiola ezzel beérte a BEK-/BL-győztes edzők rangsorában Bob Paisley-t, aki 1977 és 1981 között a Liverpoollal volt háromszor győztes, valamint Zinedine Zidane-t, aki a Real Madridot vezette fel a csúcsra zsinórban háromszor.

Már csak egyvalaki előzi meg Guardiolát a BL-győzelmek számában: Carlo Ancelotti, aki a Milannal és a Reallal is kétszer-kétszer diadalmaskodott. De neki a triplázás eddig egyszer sem jött össze.

Borítókép: Pep Guardiola a hőn áhított BL-trófeával ünnepelt (Fotó: MTI/AP/Francisco Seco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.