A City kapitánya bejelentést tett a jövőjéről a BL-győzelem után

Spanyolországban a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt arról cikkeztek, hogy Ilkay Gündogan érkezését már a finálé után bejelentheti a Barcelona. Ez egyelőre nem történt meg, sőt a Manchester City német válogatott csapatkapitánya szerint az ügy még nincs lezárva. Erről közvetlenül az Inter elleni BL-győzelem után nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 8:51
GÜNDOGAN, Ilkay
Isztambul, 2023. június 10. Ilkay Gündogan, a Manchester City csapatkapitánya a bajnoki trófeával a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében az Internazionale ellen játszott mérkõzést követõ eredményhirdetésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Sedat Suna Fotó: Sedat Suna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

évek óta a Manchester City egyik legfontosabb futballistája, nem véletlen, hogy Pep Guardiola is az egekig magasztalta őt, amikor az egyik legintelligensebb játékosnak nevezte, akivel valaha együtt dolgozott. A 32 éves középpályás ebben az idényben fontos gólokkal is segítette a csapatot, amely az FA-kupa döntőjét az ő két góljával nyerte meg, s emellett a Premier League és a BL-arany megszerzésében is kulcsfigura volt.

GÜNDOGAN, Ilkay; DARMIAN, Matteo
Gündogan kapitányhoz méltó módon küzdött az Inter elleni BL-döntőn. Fotó: Georgi Licovszki

Gündogan azonban az Inter ellen 1-0-ra megnyert BL-döntővel az utolsó meccsét játszhatta le a Manchester City mezében, hiszen a szerződése a nyáron lejár, s spanyol források szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy a Barcelona csapatába igazol. Ha így lesz, akkor az volt Gündogan utolsó megmozdulása a City csapatkapitányaként, hogy a magasba emelte a BL-trófeát.

Szép búcsú lenne, az biztos, de így lesz?

Nem biztos. Angliában arról írnak, hogy Gündogan a BL-döntő után kijelentette, még nem döntötte el, hol futballozik a következő idényben, tehát még az is elképzelhető, hogy végül hosszabbít a Cityvel, hiába a Barcelona ajánlata.

Gündogan természetesen a BL-győzelemről és az idénybeli triplázásról is szót ejtett:

– Tudtuk, hogy mindenkit a triplázás foglalkoztatott, főleg miután az FA-kupát is megnyertük. Nyomás volt rajtunk, de ez a csapat úgy lett felépítve, hogy a legnagyobb elvárásoknak is megfeleljen. A BL-döntő mindig, minden csapatnak nehéz. Az első félidőben nem voltunk jók, sokszor haboztunk, és tudtuk, hogy a folytatásban ennél több kell. Ez egy fifti-fifti meccs volt, tipikusan olyan, amit egy gól dönt el. Szerencsések vagyunk, hogy azt mi lőttük.

Gündogan két vesztes BL-döntő után szerezte meg a legrangosabb európai kupa aranyérmét, miután 2013-ban még a Dortmund játékosaként a Bayern München, 2021-ben pedig már a City mezében a Chelsea ellen veszített. 

Borítókép: Ilkay Gündogan emelte a magasba a BL-trófeát (Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.