Guardiola kedvenc játékosa bizonyította, miért csapna le rá a Barca

Egy héttel azután, hogy Pep Guardiola kijelentette, Ilkay Gündogan az egyik legjobb futballista, akit valaha edzett, a német válogatott középpályás két szépségdíjas góllal és egy Erling Haalandnak kiosztott gólpasszal vezette 3-0-s győzelemre a Manchester Cityt az Everton otthonában a Premier League 36. fordulójában. Gündogan nem véletlenül szerepel a Barcelona nyári kívánságlistáján.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 18:46
HAALAND, Erling; GÜNDOGAN, Ilkay
Manchester, 2023. május 8. Ilkay Gündogan (b) és Erling Haaland, a Manchester City játékosai a csapat edzésén Manchesterben 2023. május 8-án, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott elõdöntõ elsõ mérkõzése elõtti napon. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos győzelmet aratott a Manchester City, amely az Everton elleni 3-0-lal a bajnoki rivális Arsenal meccsének eredményétől függetlenül megőrzi első helyét a Premier League-ben. A liverpooli mérkőzés hőse volt, aki két remekbe szabott gólt jegyzett: az elsőnél a kapunak háttal állva, kiszorított helyzetben lőtt külsővel a kapuba, a másodiknál pedig szabadrúgásból volt eredményes. A kettő között ráadásul még egy gólpasszt is kiosztott, amelynek címzettje volt.

– Annyira intelligens, okos és kompetitív, gond nélkül kezeli a nyomást. Ő az egyik legjobb játékos, akit valaha edzettem, igazi klasszis – méltatta Gündogant a City hivatalos honlapján Pep Guardiola múlt vasárnap.

Amikor Guardiola 2016-ban a City edzője lett, Gündogan volt az első igazolása, akit Dortmundból csábított el. Azóta folyamatosan alapemberként számol a német válogatott középpályással, aki az Everton ellen szerepelt a 300. alkalommal Guardiola játékosaként. Nála többször csak (310) és (302) játszott a spanyol edzői karrierje alatt.

Bármennyire is jól működnek együtt, közel lehet az elválás ideje, ugyanis a 32 éves Gündogan szerződése az idény végén lejár, és valószínűleg nem véletlenül nem hosszabbított eddig. A katalán Sport értesülése szerint Gündogan a Barcelona játékosa lesz, a lap azt is tudni véli, hogy három évre ír majd alá. A Barca így vele pótolná a középpályájáról kieső Sergio Busquetset, aki nemrég jelentette be, hogy nyáron elhagyja a klubot.

Borítókép: Ilkay Gündogan és Erling Haaland voltak a Manchester City gólszerzői az Everton ellen (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.