Vaskos meglepetés a válogatón: Csipes Tamara csak ötödik

Gazsó Alida Dóra nyerte a második kajak-kenu világbajnoki válogatón a női kajak egyes ötszáz méteres döntőt, az első erőpróbán győztes Csipes Tamara ezúttal csupán ötödik lett. Kopasz Bálint férfi K-2 500-on sem harcolja ki a vb-részvételt, Hidvégi Hunor társaként harmadik lett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 19:02
Csipes Tamara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hete, az első válogatón győzött Gazsó Alida Dóra és Fojt Sára előtt. Az olimpiai bajnok klasszis akkor olyan iramot ment, amit a többiek nem tudtak tartani, és végül durván fél hajó előnnyel győzött.

A második válogatón, csütörtök délután Gazsó kiemelkedett a mezőnyből, több mint egy másodpercet vert a második Fojt Sárára. Pupp Noémi lett a harmadik, a tavaly e számban a világ- és az Európa-bajnokságon is induló Rendessy Eszter a negyedik, Csipes Tamara pedig csupán ötödik. A 33 éves kiválóság, aki az előző évet kihagyta, közel három másodperccel maradt le a győztestől. Érdekesség, hogy Gazsó és Csipes klub- és edzőtársak, mindkettőjüket Csipes Ferenc készíti fel. Csipes és Gazsó párosban együtt indul, méghozzá esélyesként.

– Azt éreztem, hogy jó pályát jövök. Nem mondom, hogy életem rajtja volt, de nem is volt olyan rossz. A hátszél nagyon kedvezett nekem, szeretek így versenyezni. Az első háromba mindenképpen be szerettem volna jönni, amiatt pedig különösen boldog vagyok, hogy mindkét válogatón a csapatunkból alakult ki a dobogó. Egyénileg, de egy csapatként csináltuk meg. Holnap páros, szeretnénk Tamival az élen végezni, ott is remélem majd Sárival és Noémivel csaphatunk össze, de elég erős mezőny lesz – nyilatkozta Gazsó Dorka.

A nap másik izgalommal várt döntőjében, férfi K-2 500-on két fiatal, Vajda Bence Ferenc és Szántói Szabó Tamás győzött. és Hidvégi Hunor harmadik lett, tehát azután, hogy K-1 1000 méteren alulmaradt Varga Ádámmal szemben, ebben a számban sem tudja kivívni a világbajnoki indulást.

Borítókép: Csipes Tamara ezúttal a vert mezőnyben (Fotó: MKKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.