Zverev kifakadt a franciákra, amiért az életével játszanak

Egy évvel a Párizsban elszenvedett súlyos sérülése után Alexander Zverev újra közelít a csúcsformájához. Az olimpiai bajnok teniszező bejutott a Roland Garros negyeddöntőjébe, azonban mégsem mindennel elégedett. A cukorbeteg Zverev a francia fővárosban nem tudja úgy beadni magának az inzulint, ahogy más versenyeken.

2023. 06. 06. 11:54
Alexander Zverev
Roland Garros 2023 Fotó: ATP Tour/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev egy éve élete formájában játszott. Sosem derül már ki, hogy mire lett volna képes Rafael Nadal ellen a Roland Garros döntőjében, ha nem szenved súlyos sérülést a második szett végén. Zverev fél évet kihagyott, ám szép lassan visszanyeri formáját: Párizsban szerdán ismét negyeddöntőt vívhat.

Alexander Zverev
A cukorbeteg Zverev nem elégedett a szervezők hozzáállásával (Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia)

A német teniszező a nyolcaddöntőben a vártnál sokkal simábban intézte el Grigor Dimitrovot, s az elődöntő sem tűnik elérhetetlennek, hiszen a versenyben maradt játékosok közül legalacsonyabban rangsorolt Tomás Etcheverry vár rá. Az argentin ugyan eddig egyetlen játszmát sem veszített az idei Garroson, de ugyanez igaz volt Dimitrovra is, mielőtt Zverev simán kiejtette őt.

Az olimpiai bajnok a pályán adott miniinterjúban úgy fogalmazott, elégedett a játéka színvonalával, mégis visszament még a pályára néhány szervát ütni.

– Kicsit korán hittem el, hogy megvan a meccs, csökkent a koncentrációm, és a szervám nem volt az igazi a meccs végén. Szükségem volt a győztes érzésre, kelleni fog a negyeddöntőre – mondta Zverev.

Zverev inzulinja miatt problémáznak

Ennél kellemetlenebb a hároméves kora óta cukorbeteg német játékos számára, hogy az ATP-tornákkal ellentétben a Roland Garros szervezői nem engedik számára, hogy a pályán adja be magának az inzulint.

– Az előző meccsemen azt mondták, hogy a mosdószünetben el tudom intézni. De egy meccsen csak két mosdószünet engedélyezett, egy ötszettes meccsen viszont nekem négy-öt alkalommal is szükségem lehet az inzulinra. A második fordulóban a supervisor benyitott, amikor beadtam magamnak, és azt mondta, hogy ezt csak orvos tehetné meg.

Amikor megkérdeztem, hogy miért nem adhatom be az inzulint magamnak a pályán, mint más helyszíneken, annyit feleltek, hogy furán néz ki. Nem okos megközelítés, hiszen az inzulin nélkül az életem is veszélybe kerül.

hangsúlyozta Zverev a hétfő esti meccsét követő sajtótájékoztatón.

 

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.