A Jóbarátok obszcén kézjele Wimbledonban? Ez áll a háttérben + videó

Füttyszó kíséretében hagyta el a wimbledoni pályát a korábbi világelső, Viktorija Azarenka. A fehérorosz teniszező sem maradt adós, a Jóbarátok obszcén kézjelére emlékeztető mozdulatot tett. A fehérorosz Azarenka szuper tie breakben szenvedett vereséget az ukrán Elina Szvitolina ellen.

2023. 07. 10. 9:46
Wimbledon Elina Szvitolina
Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 9, 2023 Ukraine's Elina Svitolina celebrates after winning her fourth round match against Belarus' Victoria Azarenka REUTERS/Toby Melville Fotó: REUTERS/Toby Melville
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki rendszeresen követi a teniszversenyeket, azt már nem érte meglepetésként, hogy nem volt kézfogás az ukrán Elina Szvitolina és a fehérorosz Viktorija Azarenka wimbledoni nyolcaddöntője után. Nem a két teniszező személyes ellentéte áll a háttérben, az ukrán teniszezők közösen döntöttek úgy, hogy a hazájukban dúló háború miatt az orosz és fehérorosz ellenfelekkel kerülik ezt a gesztust. A stadionban helyet foglalókat mégis újra és újra meglepi a kézfogás elmaradása, kifütyülték a vesztes Azarenkát, aki a máig népszerű amerikai tévésorozat, a Jóbarátok obszcén kézjelére emlékeztető gesztussal felelt a nézőknek.

Viktorija Azarenka ( Jóbarátok )
Azarenka, a Jóbarátok rajongója a nyolcaddöntőben búcsúzott Wimbledontól. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Maga a meccs egyébként kiváló volt a két édesanya között, pedig sokáig úgy tűnt, a korábbi öt egymás elleni meccsüket megnyert Azarenka folytatja sorozatát, 6:2, 2:0-ra vezetett. Szvitolina azonban megfordította a második játszmát, és a rendkívül kiélezett döntő szettet is megnyerte, ásszal lezárva a 11-9-es szuper tie breaket.

– A gyermekem születése után ez a második legnagyszerűbb pillanat az életemben – örvendezett a meccs után Szvitolina, aki áprilisban, mindössze fél évvel kislánya születése után tért vissza a WTA Tourra, s néhány hete a Roland Garroson is negyeddöntőt játszhatott. Most Wimledonban megteheti ugyanezt.

Az ellenfele a világelső Iga Swiatek lesz, aki meccslabdákat hárítva győzte le az olimpiai bajnok Belinda Bencicet.

Jó barátok helyett Jóbarátok?

Azarenka a meccslabda után gyorsan a hálóhoz sétált, biccentett egyet Szvitolina felé, aki ezt viszonozta, majd kezet fogott a székbíróval, és távozott. A korábbi világelső nem arra számított, hogy csalódottságát még nézőtéri füttykoncert tetézi, és ő is megtette a maga gesztusát a szurkolók felé.

A kézjelzés nagyon hasonlít ahhoz, amit az ezredforduló környéki amerikai tévésorozat, a Jóbarátok alkalmazott a feltartott középső ujj obszcén jelzésének kikerülésére.

Hogy a hasonlóság véletlen volna? Biztos információnk nincs, de Azarenkának bevallottan a Jóbarátok a kedvenc sorozata.

Erre vonatkozó kérdést persze nem kapott a fehérorosz játékos a sajtótájékoztatón, a fütyülésről viszont elmondta, hogy talán előre tájékoztatni kellene a szurkolókat, hogy nem várható kézfogás. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Szvitolina is, aki hozzátette: ellenfele nem érdemelte meg a füttykoncertet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.