Gálfi Dalma az egyik legfontosabb győzelméről beszélt Wimbledon kapcsán

Karrierje egyik legnagyobb győzelmeként élte meg második fordulós sikerét a wimbledoni tenisztornán Gálfi Dalma, akinek úgy tűnik, nincs súlyos sérülése.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 9:54
GÁLFI Dalma
Wimbledon, 2023. július 7. Gálfi Dalma a német Jule Niemeier elleni mérkőzésen a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 126. magyar játékos a Kossuth rádiónak elmondta, még vár az MRI-vizsgálat eredményére, de egyelőre úgy néz ki, hogy a Jule Niemeier elleni összecsapáson elszenvedett térdsérülése után nagyobb volt az ijedtség, mint később a fájdalom. A 24 éves játékos szombaton búcsúzott a füvespályás Grand Slamen, miután a harmadik fordulóban két játszmában kikapott a XXI. helyen kiemelt orosz Jekatyerina Alekszandrovától.

– Egy komoly kötés volt a térdemen, ami gátolt az oldal irányú kitámasztásoknál. Ugyanakkor az ellenfelem kiválóan játszott, nagy tempóban – mondta a találkozót követően Gálfi, aki összességben pozitívan értékelt. – A német elleni karrierem egyik legfontosabb győzelme volt. Másodszor jutottam a harminckettő közé Grand Slam-tornán, egy teniszező pályafutásában ez mindig fontos. Úgy mentem neki ennek a viadalnak, hogy volt előtte tapasztalatom füvön, erős ellenfeleket sikerült legyőznöm, ez pedig új lendületet hozhat a szezon második felére – fogalmazott a magyar játékos.
Gálfi Dalma a jövő héten várhatóan Franciaországban játszik annak érdekében, hogy további WTA-pontokat szerezzen, amivel alanyi jogos főtáblás lehetne a US Openen.

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.