A Mbappé nélkül is kész Realt három góllal verte a Barca + videó

Az idény első el Clásicójára meglehetősen korán, már július végén sor került, és felkészülési mérkőzés révén szokatlan helyszínen, Texasban találkozott egymással a Barcelona és a Real Madrid. A katalánok 3-0-ra intézték el az ősi riválist, de az eredmény mindkét vezetőedzőt teljes mértékben hidegen hagyja.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 9:37
Real Madrid v Barcelona - Soccer Champions Tour
ARLINGTON, TEXAS, UNITED STATES - JULY 29: Lewandowski (L) of Barcelona competes during the Soccer Champions Tour match between Real Madrid and Barcelona at AT&T Stadium on July 29, 2023 in Arlington, Texas, United States. Michael Gonzalez / Anadolu Agency (Photo by Michael Gonzalez / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai rajongók igazi csemegét kaptak, a világ két legnépszerűbb futballcsapata, a Barcelona és a Real Madrid Texasban csapott össze szombaton. Mindkét gárda kitett magáért, előbbi három góllal (Ousmane Dembélé, Fermín López és Ferran Torres) szórakoztatta a nézőket, utóbbi játékosai pedig ötször találták el a lécet, pedig egy tizenegyest is kihagyott.

Barcelona and Real Madrid in an international friendly match in the United States Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a Real vereségének Fotó: AFP/Brazil Photo Press/William Volcov

A 3-0-s siker ugyan fölényesnek mondható, de egyik vezetőedző sem akar messzemenő következtetéseket levonni a felkészülési mérkőzés végeredménye alapján.

– Az eredmény kissé félrevezető – kezdte értékelését a Barcelonát irányító Xavi. – Nem szabad túlzottan magabiztosnak lennünk. Az eredmény persze kedvünkre való, de ez nem jelenti azt, hogy fantasztikus meccset játszottunk volna. Ez egy kiegyenlített mérkőzés volt, amely során a madridiaknak is rengeteg helyzetük volt, szóval bőven van még miben fejlődnünk.

A találkozó előtt Carlo Ancelotti a lehetséges leigazolására irányuló kérdésekre válaszolva annyit mondott, késznek érzi a csapatát, a támadók terén van kiből válogatnia. Kérdés, hogy a Barcelona ellen elpuskázott lehetőségek ellenére is így vélekedik-e, mindenesetre a meccs után adott nyilatkozata alapján továbbra is elégedett.

– Az eredmény a legkevésbé fontos dolog most. Természetesen mindig fájó veszíteni, de a pozitívumokat tartom szem előtt. Intenzitás terén nem lehetett panasz a teljesítményünkre, illetve sok kihagyott helyzetünk volt. Egy meccs alatt ötször eltalálni a lécet nagyon ritka, szerintem velem még sosem esett meg. Jó, hogy ez a felkészülési időszak alatt történt – állapította meg a Real Madrid sikeredzője.

 

A királyi gárda jövő csütörtökön még a Juventusszal találkozik, a Barcelona pedig az AC Milannal és a Tottenham Hotspurrel játszik felkészülési mérkőzéseket a La Liga augusztus 11-i rajtja előtt.

Felkészülési mérkőzés:
FC Barcelona (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Dembélé (15.), López (85.), Torres (90+1.)

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: (balra) és Ferland Mendy (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Michael Gonzalez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.