Újabb csavar: Mbappé ingyen távozhat a nyáron?

Kylian Mbappé még maradna, a francia bajnok Paris Saint-Germain viszont már a nyáron elküldené a világbajnok támadót. Az álláspontok nem közelednek egymáshoz, így még egy ideig eltarthat a huzavona. Ugyanakkor egy olasz sportjogász megítélése szerint végül Mbappé kerülhet ki győztesen az ügyből.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 16:15
Kylian Mbappé, PSG
(FILES) Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe is seen at the end of the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Ajaccio at the Parc des Princes in Paris, on May 13, 2023. French champions Paris Saint-Germain have left Kylian Mbappe out of their squad for a pre-season tour of Japan, casting further doubt on the star striker's future. Mbappe declared in May 2023 that he would not extend his PSG contract, which expires next year, but indicated he wanted to remain at the club for a final season. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jövője most az egyik legforróbb téma a labdarúgás világában. A francia csatár a következő idényre maradni akart, majd a szerződése lejártával, jövő nyáron távozni, de a Paris Saint-Germain éppen fordítva látja a helyzetet: Mbappénak vagy most kell távoznia, vagy a jövő nyáron maradnia, azaz újabb évekre elkötelezni magát a klubhoz.

Nasszer Al-Khelaifi klubelnök (balra) és Kylian Mbappé nagyon eltérő állásponton van
Nasszer Al-Khelaifi klubelnök (balra) és Kylian Mbappé nagyon eltérő állásponton van Fotó: AFP/Franck Fife

A párizsiak érvelése érthető, nem akarják jövő nyáron ingyen elveszíteni a földkerekség egyik legdrágább futballistáját. Ebben asszisztálna nekik az al-Hilal, amely 300 millió eurós ajánlatot tett a játékosért, és a PSG el is fogadta azt, Mbappé viszont nem vágyik a szaúdi bajnokságba, így kútba eshet az üzlet.  

 

Mbappé jogi útra terelhetné az ügyet

Ezt követően mondjuk úgy, hidegháború alakulhat ki a támadó és a Paris Saint-Germain között. Ha Mbappé nem áll tovább a nyáron, a francia klub többek között azzal büntetné, hogy izolálná a társaitól (a nyári túrára sem tarthatott velük), illetve nem adna neki játékperceket. Egy olasz sportjogász viszont egy olyan forgatókönyvet vázolt fel, amely szerint Mbappé kerülne ki győztesen a hidegháborúból.  

– Ha úgy ítélnék meg, hogy Mbappé bármiféle munkahelyi zaklatásnak volt kitéve, esetleg diszkriminációnak, joga lenne rá, hogy darabokra tépje a szerződését – magyarázta Mattia Grassani az olasz TvPlay kérdésére. – Szerződést bonthat a klubbal, ha bizonyítják, hogy a PSG többet ártott neki annál, mint hogy csak nem küldte pályára egy mérkőzésen. Bizonyítani kell, hogy folyamatosan izolálták őt a többi játékostól, valamint figyelmen kívül hagyták őt pusztán azért, mert nem akart szerződést hosszabbítani velük. 

Ha Mbappét megakadályozzák abban, hogy az eddig megszokott tevékenységét folytassa, vagyis részt vegyen az edzéseken, a megbeszéléseken, tagja legyen a meccskereteknek augusztus tizenharmadika előtt (aznap kezdődik a Ligue 1 új idénye – a szerk. ), akkor azután jogi útra terelheti az ügyet.  

A profi labdarúgók francia szakszervezete (UNFP) támogatásáról biztosította a szerinte zaklatásnak kitett 24 éves csatárt, és hajlandó lépéseket tenni az ügyben. 

Grassani úgy látja, ha Mbappé nyer, a szerződése felbontása mellé egy csinos összeget is kaphat, utána pedig annál a klubnál folytathatja a pályafutását, amelyiknél csak szeretné.  

Borítókép: Kylian Mbappé (Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.