A sztárfocista ajándékkal engesztelte ki torkon ragadott magyar ellenfelét

A labdarúgó NB II-ben szereplő Csákvár felkészülési mérkőzésen 4-2-re kikapott a török Galatasaraytól az elmúlt hétvégén, s a meccsnek lett egy elhíresült jelenete, amikor az olasz válogatott sztár, Nicolo Zaniolo az összecsapás hevében torkon ragadta a csákváriak védőjét, Karacs Dánielt. Minden jó, ha a vége jó: a két futballista kibékült, sőt Zaniolo még ajándékot is adott.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány évvel ezelőtt Nicolo Zaniolo volt az olasz futball egyik nagy tehetsége, 2018 és 2020 között remek teljesítménnyel kezdett az AS Roma színeiben, ahol már-már az új Francesco Tottit látták benne. Aztán sérülések miatt megtorpant a fejlődése, de a még mindig csak 24 éves Zaniolo így is szerepelt már 13-szor az olasz válogatottban, 2022-ben pedig tagja volt a Roma Konferencialiga-győztes csapatának – mi több, Zaniolo lőtte a Feyenoord elleni finálét eldöntő gólt.

Csakhogy a támadó idén februárban elhagyta Rómát és a török sztárcsapatba, a Galatasarayba igazolt, amelynek a mezében a Csákvár ellen is pályára lépett. Szigorú őrizetet kapott Karacs Dánieltől, és a sokadik találkozójuk végén egymásnak is estek. A közösségi médiában terjedő képeken jól látszik, ahogy Zaniolo és Karacs kölcsönösen torkon ragadták egymást.

A meccset a Galatasaray nyerte meg 4-2-re, amiben nagy szerepet játszott Zaniolo két gólja, melyeket azután szerzett, hogy levált Karacs őrizetéről. Talán emiatt megnyugodott a végére, kibékült a Gyirmót színeiben korábban az NB I-et is megjárt magyar védővel, akivel közös képet is készített.

Sőt mint azt Karacs a Blikknek elárulta, Zaniolo ajándékba adta a nadrágját, amelyet a csákvári futballista fia büszkén visel.

– Azért nem tudta a mezét felajánlani, mert már korábban elajándékozta egy török szurkolónak. Meccs közben, amikor veszekedtünk, nem tudom hogyan, de szóba jött, hogy van egy kisfiam, és ő mondta magától, hogy nekem adja a rövidnadrágját, vigyem haza neki. Dani hétéves lesz, focizik, ismeri a mezőnyt, tudja jól, kitől kapta. Zaniolo hihetetlenül rendes ember – árulta el Karacs.

David Beckham is fojtogatott magyart

A 27 millió eurót érő Zaniolo nem az első sztár, aki magyar játékossal került összetűzésbe a pályán. Emlékezetes eset volt, amikor Kabát Pétert fojtogatta David Beckham egy 2009-es gálamérkőzésen, amire a magyar csatár úgy emlékezett vissza, hogy le kellett volna ütnie az angol klasszist.

Borítókép: Nicolo Zaniolo és Karacs Dániel egymásnak esett (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.