Kerkez Milos követi Szoboszlait a Premier League-be!

Egyértelműen Kerkez Milos volt az egyik legkapósabb magyar labdarúgó a nyári átigazolási időszakban. Előbb úgy tűnt, hogy a Benfica csap le rá, aztán állítólag a Lazióval egyezett meg, most azonban minden bizonnyal mégis a Premier League-ben köt ki a 19 éves balhátvéd. Megbízható források szerint Kerkez és holland klubja, az AZ Alkmaar is mindenben megegyezett az AFC Bournemouth csapatával, a héten be is jelenthetik az érkezését, így Szoboszlai Dominik után újabb válogatott játékosunk kerülhet a Premier League-be.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 19:16
Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League Kerkez Milos
Milos Kerkez of AZ Alkmaar celebrates after scoring the 1-2 during the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League between S.S. Lazio and AZ Alkmaar on March 7, 2023 at the Stadio Olimpico in Rome. (Photo by Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap érkezett az első hír arról , hogy útja irányt vált, és Olaszország helyett Angliába igazolhat. Erről az átigazolási hírekben gyakran hivatkozott Fabrizio Romano újságíró számolt be, aki szerint a magyar játékos megegyezett a személyes feltételekben az angol klubbal. Igaz, ugyanő egy héttel korábban még azt állította, hogy a balhátvéd az olasz Lazióval jutott egyezségre.

Kerkez Milos lendülete és harciassága a Premier League-ben is kifizetődhet. Fotó: Mirkó István

A kettő nem zárja ki egymást, hiszen Kerkez mindkét klubnak igent mondhatott, ahogy korábban a portugál Benficának is, ám az említett csapatoknak mindenekelőtt az AZ Alkmaarral kell dűlőre jutniuk. Kerkez szerződése ugyanis 2026-ig érvényes a holland klubbal, amely így megkérheti az árát. Ebben a versenyben pedig a jelek szerint a Bournemouth lesz a befutó, Romano ugyanis hétfőn már arról számolt be, hogy az angolok az Alkmaarral is megállapodtak, így Kerkeznek már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie, ami után még a héten hivatalosan is bejelenthetik az érkezését.

Ha így lesz, akkor gyorsan megnő a magyar futballisták száma a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ben, hiszen ezen a nyáron 70 millió euróért igazolt a Liverpool csapatába a német Lipcséből, valamint Bolla Bendegúz is esélyt kaphat az angol élvonalbeli Wolverhamptontól, miután lejárt a kölcsönszerződése a svájci Grasshoppersnél.

Kerkez a világ legnagyobb tehetségei között

Kerkez fantasztikus évet tudhat maga mögött, a Transfermarkt adatai szerint tavaly nyáron még csupán 700 ezer eurót ért, ma pedig már 15 milliót, amivel Szoboszlai után ő a magyar futball második legértékesebb játékosa jelenleg. 

Rendesen megdolgozott ezért a pozícióért: a válogatottban a tavaly szeptemberi, németek elleni remek debütálása óta alapember, az Alkmaarban pedig 52 tétmeccsen játszott, lényegében végigfutballozta a teljes elmúlt idényt, balhátvédként ráadásul a kapu előtt is veszélyt teremtett, amit öt gól és hét gólpassz igazolt. Teljesítményével felkerült a Golden Boy-díj jelöltlistájára. A legjobb U21-es futballisták elismerését a mini Aranylabdaként is szokták emlegetni, korábban Lionel Messit, Kylian Mbappét vagy éppen Erling Haalandot is kitüntették vele. Kerkez a 15. helyen került fel a mostani legjobb száz közé.

A Bournemouth az előző idényben a 15. helyen végzett a Premier League-ben. A klub tulajdonosai között szerepel a hollywoodi sztárszínész, Michael B. Jordan, aki leginkább a Rocky-univerzumba tartozó Creed-filmekből lehet ismerős. A csapat a nyáron edzőt váltott, Gary O’Neil helyére a spanyol Andoni Iraola érkezett, aki legutóbb a Rayo Vallecanót vezette.

Borítókép: Kerkez Milos a héten aláírhat a Premier League-be (Fotó: NurPhoto via AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.