Kerkez Milos megegyezett, ebben a sztárklubban folytathatja!

Minden bizonnyal visszatér Olaszországba Kerkez Milos, aki megbízható sajtóhírek szerint már megegyezett a személyes feltételekben a Lazio csapatával, így már csak holland klubjának, az AZ Alkmaarnak kell rábólintania az átigazolásra. Kerkez szavak nélkül, de sokatmondó fotóval erősítette meg az értesülést a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
2023. 07. 10. 7:30
Lazio v AZ Alkaamar - Uefa Conference League Kerkez Milos
Milos Kerkez of AZ Alkmaar celebrates after scoring the 1-2 during the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League between S.S. Lazio and AZ Alkmaar on March 7, 2023 at the Stadio Olimpico in Rome. (Photo by Domenico Cippitelli/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen hihetetlen év van mögött, aki a Transfermarkt adatai szerint tavaly nyáron még csupán 700 ezer eurót ért, ma pedig már 15 milliót, amivel a nemrég Liverpoolba igazolt Szoboszlai Dominik után ő a magyar futball második legértékesebb játékosa jelenleg. Kerkez persze rendesen megdolgozott ezért a pozícióért: a válogatottban a tavaly szeptemberi, németek elleni remek debütálása óta alapember, az Alkmaarban pedig 52 tétmeccsen játszott, lényegében végigfutballozta a teljes elmúlt idényt, balhátvédként ráadásul a kapu előtt is veszélyt teremtett, amit öt gól és hét gólpassz igazolt.

A magyar válogatottban is alapember Kerkez Milos Fotó: Mirkó István

A még mindig csak 19 éves Kerkez teljesítményére nemzetközi viszonylatban is sokan felkapták a fejüket, felkerült a Golden Boy-díj jelöltlistájára. A legjobb U21-es futballisták elismerését a mini Aranylabdaként is szokták emlegetni, korábban Lionel Messit, Kylian Mbappét vagy éppen Erling Haalandot is kitüntették vele. Kerkez a 15. helyen került fel a mostani legjobb száz közé.

Természetesen ahogy az ilyenkor lenni szokott, sok csapat megkörnyékezte a magyar játékost, legtöbbet a Benfica érdeklődéséről lehetett hallani, de a Premier League-ből és Olaszországból is folyamatosan érkeztek a róla szóló hírek. Úgy tűnik, hamarosan pont kerülhet az ügy végére: az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano, aki többek közt Szoboszlai liverpooli szerződésének részleteit is első kézből közölte, bejelentette, hogy Kerkez mindenben megegyezett a Lazio csapatával.

A Maurizio Sarri vezette római klub az előző idényben a második helyen végzett a Serie A-ban, így ott van a Bajnokok Ligája mezőnyében. Kerkez számára Olaszország ismerős terep, hiszen korábban az AC Milan színeiben nevelkedett. A játékos pedig a Twitter-oldalán épp egy olyan képet osztott meg – szavak nélkül –, amelyen jól látható, hogy a Lazio ellen szerzett gólját ünnepli az Alkmaar mezében. Kerkez még márciusban a Konferencialiga nyolcaddöntőjének római meccsén vette be a Lazio kapuját, vélhetően ebben a párharcban nézte ki magának az olasz klub.

Már csak az a kérdés, hogy a két klub meg tud-e egyezni az átigazolásról. Az Alkmaar nincs kényszerhelyzetben, hiszen Kerkez szerződése 2026-ig érvényes, azt ugyanakkor nem tudni, hogy van-e benne valamilyen kivásárlási záradék. Hírek szerint a hollandok húszmillió eurót szeretnének kapni a magyar válogatott alapemberéért. Innentől felgyorsulhatnak az események.

Borítókép: Kerkez Milos útja újra Olaszországba vezethet (Fotó: Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.