Célkeresztbe került a teniszező, homofóbiával vádolják

Pedig Sorana Cirstea elmondása szerint jó szándék állt a bejegyzése mögött.

2023 Miami Open - Day 11 Sorana Cirstea
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 29: Sorana Cirstea of Romania plays a backhand against Aryna Sabalenka in their quarterfinal match at Hard Rock Stadium on March 29, 2023 in Miami Gardens, Florida. Clive Brunskill/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/CLIVE BRUNSKILL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Célkeresztbe került és magyarázkodásra kényszerült Sorana Cirstea román teniszező, miután az egyik közösségi oldalon közölt angol nyelvű üzenetét sokan az LMBT-közösség elleni támadásnak minősítették. A WTA női világranglista 37. helyén jegyzett játékos a huszonnégy óráig elérhető Instagram-történetében a következőt posztolta: „Tegyétek újra férfiassá a férfiakat, nőiessé a nőket és ártatlanná a gyerekeket.” Cirsteát több újságíró is élesen bírálta, számos kommentelő pedig nyíltan szidalmazta, homofóbnak és transzfóbnak nevezte a teniszezőt.  

A wimbledoni tornán szerdai győzelme után a nagy vihart kavart posztjáról is kérdezték a játékost. Mint elmondta, jó szándék áll a bejegyzés mögött. Megemlítette, hogy Wimbledonba érkezése után lenyűgözte a nézők eleganciája, valamint a torna szépsége, amitől nagyon jó hangulata lett. – Ez egy pozitív üzenet volt azt követően, hogy megérkeztem Wimbledonba. Tegnap láttam a walesi hercegnőt, Kate-et, és rendkívüli módon lenyűgözött az eleganciája. Általában a hölgyek eleganciája megnyerő. A férfiak remekül öltözöttek, öltönyben, nyakkendőben. És mekkora fegyelem van a gyerekekben, micsoda ártatlanság! Csodálom ezt a tornát, mindazt a gyönyörűséget, amit itt láttam, amit ez a torna képvisel – fogalmazott Sorana Cirstea.

Romániában is többen bírálták a sportoló állásfoglalását, de nagyon sokan voltak azok is, akik egyetértettek azzal, és elutasították a közösségi oldalon ellene indított kampányt. Vladimir Ionas szociológus, politikai elemző rövid Facebook-bejegyzésben reagált a teniszező elleni támadássorozatra. „Ha jól értem, Sorana Cirstea írt valamit az Instagramra, vagy hova (a férfiak legyenek férfiak, a nők legyenek nők, a gyerekek legyenek ártatlanok), s ezzel vihart kavart. Kész, ő a földkerekség leggonoszabb embere. Igaz, túllőtt a célon. Nem írhatta volna inkább, hogy a férfiak legyenek nők és a nők férfiak?” – idézte a szociológust a Maszol erdélyi portál.

Borítókép: Sorana Cirstea (Fotó: AFP/Getty Images North America/Clive Brunskill)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.