Wimbledon szentélyében nyugdíjas huligán randalírozott, leteperték + videó

Nem csak az eső keserítette meg a szervezők életét az angol nyílt teniszbajnokságon szerdán. Wimbledon szentélyében három órán belül két mérkőzést is tüntetők zavartak meg. Mindkettőt a 18-as pályán.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 8:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol nyílt teniszbajnokságon szigorú szabályok vannak, a hagyományokhoz igazodva a játékosok hagyományosan fehér szerelést viselnek. 2013-ban Roger Federert azért is megfeddték, mert a cipőjének a talpa narancssárga volt. Így aztán mondani sem kell, milyen kínos volt a szervezőknek az, hogy szerdán Wimbledon szentélyében három órán belül két mérkőzést is tüntetők zavartak meg.

Wimbledon
Wimbledon, a tenisz szentélye Forrás: Twitter/Wimbledon


A férfiaknál a bolgár Grigor Dimitrov és a japán Simabukur So, a nőknél az angol Katie Boulter és az ausztrál Daria Saville mérkőzésén történt a rendbontás, amit az olajvállalatok ellen tüntetők okoztak. Az egyik huligán, aki a női meccsen ugrott be a pályára, egy 66 éves férfi volt, narancssárga konfettit szórt a fűre, és ezt bizony nem volt könnyű eltüntetni.

A Just Stop Oil mozgalomnak Twitter-oldala is van, és az aktivisták természetesen büszkén megosztották a felvételt az akcióikról – mindkettőt a 18-as pályán hajtották végre.

Ez pedig előtte Dimitrovék mérkőzésének elején történt, itt is narancssárga konfettit szórtak szét a tüntetők.

Wimbledonban szerdán persze számunkra az volt a fő hír, hogy a férfiaknál az első fordulóban három játszmában legyőzte a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoort. A kedden délben kezdődött mérkőzés a második szettben, a magyar játékos 6:4, 3:1-es vezetésénél a heves esőzés miatt félbeszakadt, és csak szerda este folytatódott. A világranglistán 67. helyezett Fucsovics ott folytatta, ahol több mint egy nappal korábban abbahagyta, és magabiztosan lezárta a második szettet (6:2). A harmadik felvonásban 4:4-nél a nyíregyházi teniszező elvette ellenfele adogatójátékát, vagyis a győzelemért szervált, és az újrakezdés után 57 perccel megnyerte a meccset. Fucsovics hatodszor főtáblás a füves pályás Grand Slam-tornán, és harmadszor sikerült továbbjutnia az első fordulóból. Eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntős szereplés volt. A második körben az amerikai Marcos Gironnal, az ATP-rangsor 65. helyezettjével találkozik.

Borítókép: A nyugdíjas rendbontó narancssárga konfettit szórt a fűre (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.