Fellélegezhetnek Veszprémben: a korábbi edző nem akar visszatérni

Ljubomir Vranjes megtapasztalta azt, hogy milyen sportigazgatónak lenni. Ezek után esze ágában sincs visszatérni edzősködni. A korábbi veszprémi kézilabdaedző és magyar szövetségi kapitány jelenleg a Flensburgnál dolgozik. Velük 2014-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 14:37
null
Veszprém 20180520 Kézilabda 2018 Tavasz NBI NB1 férfiak döntő 2mérkőzés MKB Veszprém Pick Szeged Ljubomir Vranjes edző csapat Nagy László Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ljubomir Vranjes a nyáron elfogadta korábbi klubja, a Bundesligában szereplő Flensburg ajánlatát, és visszatért a legnagyobb sikerei helyszínére. A svéd edző sportigazgatóként tevékenykedik annál a klubnál, ahol játékosként három, edzőként hét évet töltött el. Vranjes 2014-ben Bajnokok Ligáját nyert a Flensburggal. Most pedig kijelentette, hogy a következő tíz évben maradni akar ezen a poszton, nem akar többet edzősködni. – Nem tervezek edzőként visszatérni Veszprémbe, Flensburgban akarok maradni a következő tíz évben mint a klub sportigazgatója – mondta egy német lapnak Vranjes, amit a Handballplanet szemlézett

Rhein-Neckar Lions - THW Kiel
Vranjest már nem látjuk a kispad előtt      Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Vranjes ígéretesen induló edzői pályája 2017-ben vett különös fordulatot, amikor egyszerre volt a magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya és a Telekom Veszprém vezetőedzője. A svéd edző a 2017–2018-as szezonban Magyar Kupát nyert a veszprémi csapattal, a bajnoki döntőt elveszítette a Pick Szegeddel szemben. A Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben kiesett csapatával a dán Skjern ellen.  

A 2018–2019-es szezont a vártnál gyengébben kezdte a Veszprém, a Bajnokok Ligájában két vereséget szenvedett a csoportkör első három fordulójában, ezért Vranjest 2018. október 1-jén a klub vezetősége menesztette posztjáról. Október 5-én a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége jelezte, hogy Vranjes a magyar válogatott éléről is távozik.

Vranjes nem vette jó néven a kirúgását, később a játékosok alkoholproblémáit és a politikát is szóba hozta a Veszprémmel kapcsolatban, de konkrét tényeket nem említett.
Magyarországról Svédországba és Szlovéniába vezetett az útja, a Kristianstaddal nem ért el sikert, a szlovén válogatottal igen: a 2020-as Eb-n elődöntőig kormányozta a csapatát, majd a 2022-es Eb-n meglepetésre már a csoportkörben elbúcsúzott szlovén válogatott éléről menesztették. A svéd edző ezután a német Rhien Neckar Löwen csapatánál dolgozott, majd a francia Nimes volt az utolsó munkahelye, mielőtt visszahívta a Flensburg.

Borítókép: mellett nem volt sikeres (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.