Kerkez sokat ér az angoloknak – csak Szoboszlai és Dzsudzsák került többe

Minden idők harmadik legdrágább magyar futballistája lehet Kerkez Milos, aki egybehangzó sajtóhírek szerint egy-két napon belül hivatalosan a Premier League-be igazol. Az AFC Bournemouth csapata mintegy 18 millió eurót áldoz a válogatott játékosra, akinél csak Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs került többe valaha a magyarok közül.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 10:12
null
20230615 Budapest Európa-bajnoki EB selejtező labdarúgó mérkőzés. Magyarország - Litvánia Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet képen: #21 Kerkez Milos Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, sajtóhírek szerint az AFC Bournemouth nemcsak Kerkez Milossal jutott egyezségre, hanem holland klubjával, az AZ Alkmaarral is, azaz szabad az út a magyar balhátvéd előtt a Premier League-be. Már csak az orvosi vizsgálat és a szerződés aláírása választja el attól a 19 éves tehetséget, hogy az angol élvonalba igazoljon, amely friss nyilatkozata szerint messze a többi topliga előtt jár minőségben.

Kerkez átigazolásának hírei első kézből Fabrizio Romano olasz újságírótól érkeznek, aki Szoboszlai hetvenmillió eurós liverpooli szerződésének is előre, megbízhatóan szivárogtatta ki a részleteit. Romano legutóbb már nemcsak az egyezség tényét állította Kerkez esetében, hanem azt is tudni véli, hogy hosszú távú szerződést ír alá a magyar játékos, akiért a Bournemouth 15,5 millió fontot, azaz mintegy 18 millió eurót fizet az Alkmaarnak.

Ezzel Kerkez minden idők harmadik legdrágább magyar labdarúgója lehet, hiszen ennél többet csak és ért meg egy-egy klubnak. A rekordot természetesen Szoboszlai tartja, akiért most hetvenmilliót fizetett a Liverpool, de a korábbi 22 millió eurós lipcsei vételára is csúcs lenne. Előtte Dzsudzsák Balázs volt a rekorder, akiért 2012-ben 19 milliót fizetett a Dinamo Moszkva az Anzsi Mahacskalának. Utánuk következhet most a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Kerkez.

Jelenleg egyébként még áll a harmadik helyen, akiért 1988-ban 18 millió német márkát fizetett az Olympiakosz, amit a Transfermarkt 8,7 millió euróra fordít át az adatbázisában. Ezzel akkoriban Détári a világ harmadik legdrágább futballistájának számított Diego Maradona és Ruud Gullit után. Most már itthon is Szoboszlai és Dzsudzsák mögött van, s hamarosan Kerkez is megelőzheti.

Romano szerint ez egy-két napon belül hivatalossá válik.

Borítókép: hamarosan a Bournemouth játékosa lehet (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.