Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Visszatér Európába? Cristiano Ronaldo végre tiszta vizet öntött a pohárba

Nehéz megítélni, hogy mennyire erős valójában a szaúdi bajnokság, amely azóta került a reflektorfénybe, hogy tavaly decemberben Cristiano Ronaldo aláírt az al-Nasszr csapatához. Perdöntő ítéletnek az sem tekinthető, hogy a La Ligában legutóbb a 13. helyen végző Celta Vigo 5-0-s vereséget mért Ronaldo csapatára, hiszen csupán felkészülési mérkőzésről volt szó, de a gyanút azért mégiscsak táplálja, hogy van még hova fejlődnie Szaúd-Arábia labdarúgásának. Ennek kapcsán Ronaldo az európai visszatéréséről is beszélt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 8:29
Cristiano Ronaldo
FBL-EURO-2024-QUALIFIER-POR-BIH Fotó: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo 48 percet töltött a pályán a Celta elleni portugáliai edzőmeccsen, ám hiába a nagy különbség, erről szinte tudomást sem véve méltatta utána a szaúdi bajnokságot, amely szerinte már most jobb mint MLS, azaz az amerikai profi liga. A hasonlat talán nem véletlen: Ronaldo örök riválisa, az Egyesült Államokba igazolt, ahol az Inter Miami nemrég mutatta be őt.

Ronaldo
Ronaldo az al-Nasszr mezében szerepel - Fotó: al-Nasszr

– Kinyitottam a kaput a szaúdi bajnokság előtt, és most mindenki ide igazol – jelentette ki Ronaldo, aki szerint az ő jelenlétével mindenhol virágba borul a világ, úgy véli, a Serie A is akkor tért magához, amikor a Real Madridot elhagyva a Juventus játékosa lett. – A szaúdi bajnokság már most erősebb, mint az MLS – jelentette ki Ronaldo az ESPN cikkében, aki ezzel közvetve odaszúrt egyet Messinek is.

Tény, hogy Ronaldót olyan sztárok követték máris Szaúd-Arábiába, mint Karim Benzema, Marcelo Brozovic, N'Golo Kante és Roberto Firmino. – Egy éven belül még több topjátékos érkezik majd az országba, és a szaúdi bajnokság erősebb lesz, mint a török vagy a holland élvonal – ígérte Ronaldo.

Mindezt persze kétkedve fogadhatjuk, korábban Kínában is volt már hasonló kísérlet, amikor óriási pénzekkel jó néhány sztárt oda vonzottak, de a várt eredmény elmaradt, és előbb-utóbb füstbe ment a terv. A futball legfontosabb bázisa hagyományosan Európa, és az évszázados tradíciót még pénzzel sem könnyű megfordítani.

Ronaldo hajlandó lenne visszatérni Európába?

Kérdés tehát, hogy Ronaldo szeretne-e még visszatérni a futball epicentrumába, valamelyik erősebb európai ligába. Ez gyakorlatilag azóta foglalkoztatja a közönséget, amióta aláírt az al-Nasszr csapatához, eleinte pletykáltak például arról is, hogy ha a szaúdi érdekkörbe került Newcastle United bejut a BL-be, akkor Ronaldo ott térhet vissza a Premier League-be, de ebből nem lett semmi. Az is népszerű téma volt, hogy Ronaldo hazatér a Sportingba, amelyben elkezdődött a profi pályafutása. Most megadta az egyértelmű választ a feltételezésekre.

– Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nem térek vissza egyetlen európai klubhoz sem – öntött tiszta vizet a pohárba a portugál klasszis. – Harmincnyolc éves vagyok, az európai futball pedig sokat veszített a minőségéből. Az egyetlen bajnokság, amely még mindig erős, a Premier League, amely messze a többi liga előtt jár.

Csak emlékeztetőül: Celta Vigo–al-Nasszr 5-0

Ronaldo megmozdulásai a meccsen:

A Celta elleni találkozóról Ronaldo elmondta, a terv az volt, hogy egy félidőt játszik, legközelebb csütörtökön a Benfica ellen lép pályára az al-Nasszr a portugáliai edzőtáborban, s akkor már 60-70 percet tölthet majd a pályán.

Borítókép: Cristiano Ronaldo szerint a szaúdi liga erősebb, mint ahová Messi igazolt (Fotó: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.