Romokba döntötték Cristiano Ronaldo reményét a visszatérésre

Cristiano Ronaldo a múlt héten jelentette be, hogy Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását az Al-Nasszr csapatánál, sajtóhírek szerint azonban van egy kiskapu a szerződésében, amelynek köszönhetően hamarosan visszatérhetne a Bajnokok Ligája mezőnyébe a Newcastle United színeiben. Erre reagált az angol klub vezetőedzője, aki egyetlen mondattal romba döntötte Ronaldo reményét a visszatérésre.

Magyar Nemzet
2023. 01. 04. 10:48
CRISTIANO RONALDO
Doha, 2022. december 10. A portugál Cristiano Ronaldo egy kihagyott gólhelyzet után a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Marokkó-Portugália mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én. Portugália 1-0-ra kikapott. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évi kétszázmillió eurós fizetés és 2025-ig szóló szerződés – sajtóhírek szerint ezek voltak azok a feltételek, amelyek miatt a Szaúd-Arábiába igazolás mellett döntött. S néhány nappal a bejelentés után fény derült még valamire: a 37 éves sztár szerződésének egy pontja szerint a nyártól a Newcastle United csapatához kerülhetne, amennyiben az angol klub bejut a Bajnokok Ligájába, mivel ugyancsak szaúdi kézben van, mint az Al-Nasszr.

Ha ez valóban megtörténik, az lenne a váratlan csavar Ronaldo sztorijában, miután a Manchester Uniteddel összevesző, majd a katari vb-n gyatra teljesítményt nyújtó ötszörös aranylabdás elkezdte lebontani a saját szobrát az elmúlt fél évben. Csakhogy megszólalt a Premier League-ben jelenleg a harmadik, tehát BL-indulást érő helyen álló Newcastle United vezetőedzője az ügyben, és gyakorlatilag egyetlen mondattal romba döntötte Ronaldo reményét az európai elitbe való visszatérésre.

– Minden jót kívánunk Cristianónak, de a mi részünkről ebből az egészből semmi sem igaz – jelentette ki Eddie Howe, a Newcastle edzője Ronaldo esetleges érkezésére reagálva a Sky Sportsnak.

Ezek után meglepő lenne, ha Ronaldo a nyáron valóban visszatérne Angliába, és a Newcastle United mezében pályafutása huszadik BL-idényére, egyben 184. BL-meccsére készülhetne.

Cristiano Ronaldo füllentett?

Ronaldo egyébként már be is mutatkozott az Al-Nasszr színeiben egy sajtótájékoztatón, amelyen azt bizonygatta, hogy nem kényszer szülte a Szaúd-Arábiába való igazolását, válogathatott az ajánlatok között: – Senki nem tud róla, de számos lehetőségem volt Európából, Brazíliából, Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Portugáliából, sok klub igyekezett szerződtetni engem – sorolta Ronaldo.

Szavainak ellentmondanak az egybecsengő sajtóhírek, amelyek szerint az ügynökei gyakorlatilag az összes BL-ben érdekelt klubnak felajánlották a Manchester Unitedtől való távozása után szabadon igazolható sztárt, de senkinek sem kellett – ezt a BL-nyolcaddöntős német Eintracht Frankfurt egyik vezetőségi tagja is megerősítette.

Sajtóhírek szerint Ronaldo asztalán egyetlen komoly ajánlat volt csak az Al-Nasszr mellett, méghozzá a magyar válogatott Sallói Dánielt is foglalkoztató amerikai Sporting Kansas City részéről. Talán az sem véletlen, hogy Ronaldo az elmúlt év végén megszakította a kapcsolatot a pályafutását régóta egyengető menedzserrel, Jorge Mendesszel, aki ezúttal nem tudott az elvárásainak megfelelő szerződést összehozni neki. 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.