Ennek a magyarnak lehetett volna a csapattársa Cristiano Ronaldo

Mint megírtuk, Cristiano Ronaldo péntek késő este bejelentette, hogy Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását, 2025-ig szerződést kötött az al-Nasszr csapatával. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a portugál sztárnak volt más ajánlata is, a Sporting Kansas City hívta az Egyesült Államokba, ahol így magyar játékos csapattársa is lehetett volna Ronaldo.

Magyar Nemzet
2022. 12. 31. 8:35
Morocco v Portugal: Quarter Final - FIFA World Cup Qatar 2022 Cristiano Ronaldo
DOHA, QATAR - DECEMBER 10: Cristiano Ronaldo #7 of Portugal reacts after losing the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match against Morocco at Al Thumama Stadium on December 10, 2022 in Doha, Qatar. Evrim Aydin / Anadolu Agency (Photo by Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekövetkezett, amit sokan vártak, mégis nehéz elhinni: a futballtérképről lemászva Szaúd-Arábiába igazolt. A Marca információi szerint az al-Nasszr évi kétszázmillió eurós, mesés ajánlattal vette le a lábáról a 37 éves portugál klasszist, aki az európai elitnek, a BL-ben játszó csapatoknak már minden jel szerint nem kellett. Így is volt azonban választási lehetősége Ronaldónak, aki az Egyesült Államokból is komoly ajánlatot kapott.

Az átigazolási ügyekben gyakran hivatkozott, hiteles forrásnak minősülő olasz újságíró, Fabrizio Romano és az amerikai ESPN munkatársa, Taylor Twellman is arról írt a Twitteren, hogy Cristiano Ronaldo komoly tárgyalásokat folytatott az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City csapatával is, amelynek történetesen magyar alapembere van a négyszeres válogatott Sallói Dániel személyében.

Állítólag a Kansas Ronaldo korábbi manchesteri fizetésének a többszörösét is hajlandó lett volna a jussára fordítani, így komoly versenyző volt a ringben az amerikai egyesület, amely igen közel járt a megegyezéshez, ám végül az al-Nasszr lett befutó.

Érdekesség, hogy a Kansas legjobban fizetett játékosa, Alan Pulido évi 2,2 millió dollárt keres, míg a csapat egyik legjobbja, Sallói Dániel nemrég ötmillió dollárért írta alá négy évre szóló szerződést a klubbal. Ezekhez a számokhoz képest Ronaldo állítólagos fizetése más dimenzió lehetett volna.

A portugál sztár novemberben botrányinterjúban ment neki az őt szerinte nem eléggé megbecsülő Manchester Unitednek, aminek törvényszerű szerződésbontás lett a vége. Ronaldo a vb-n csapat nélküli játékosként futballozott a negyeddöntőben kieső portugál válogatottban, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt, ami miatt szűkültek a lehetőségei.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Evrim Aydin/Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.