Váratlan fordulat: Karim Benzema távozik a Real Madridtól

Váratlan bejelentést tett vasárnap a honlapján a Real Madrid. A klub a hivatalos oldalán bejelentette a francia támadó, Karim Benzema távozását.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 12:54
BENZEMA, Karim
Barcelona, 2023. április 06. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte csapata negyedik gólját az FC Barcelona ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa elõdöntõjének visszavágó mérkõzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. április 5-én. MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúnyán felsült a Transfermarkt. Az oldal exkluzív információja tévesnek bizonyult, a következő idényben már nem lesz a Real Madrid játékosa, ezt a klub a saját honlapján jelentette be.

Benzema 2009 óta játszott a Realban, a tizennégy szezon során a Bajnokok Ligáját ötször, a spanyol bajnoki címet négyszer nyerte meg a csapattal, amellyel összesen 25 trófeát szerzett.

A tavalyi BL-győzelemben játszott kulcsszerepének köszönhetően Benzema 2022-ben elnyerte az Aranylabdát is.

Carlo Ancelotti úgy nyilatkozott: Benzema megérdemli, hogy a Santiago Bernabéu közönsége előtt búcsúzzon a futballtól. A búcsú meglesz, ma 18.30-tól a Real hazai pályán, az Athletic Bilbao ellen zárja a La Liga 2022/23-as idényét.

A szaúdi állami televízió szinte a Real közleményével egy időben bejelentette, hogy Benzema Szaúd-Arábiában folytatja a pályafutását, a bajnok Al-Ittihaddal kétéves szerződést írt alá.

Borítókép: Benzema tizennégy évet töltött a Real Madridban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.