Ezért keményen megbüntethetik Szoboszlai Dominiket

Szoboszlai Dominik tud ünnepelni. A Német Kupa megnyerése után a Lipcse magyar gólszerzője sörrel öntötte le edzőjét, az öltözőben pedig az asztalt csapkodva felelt a hangulatért. Azzal viszont, hogy a szurkolók előtt égő fáklyával a kezében ünnepelt a pályán, Szoboszlai átlépett egy határt, és komoly büntetésre számíthat.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 11:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Lipcse szombat este 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot a Német Kupa döntőjében , s ezzel megvédte a címét. A második lipcsei gólt lőtte, aki ezzel 1988-as találata után első magyarként szerzett gólt a fináléban. A 22 éves középpályás ezután átadta magát a bulizásnak, égő fáklyával a kezében ünnepelt a lipcsei szurkolók előtt. A pirotechnikai eszköz használatáért Szoboszlai büntetésre számíthat – írja a Bild.

Szoboszlai gólt lőtt a döntőben. Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen

Korábban történtek már hasonló esetek Németországban, és akkor nem volt elnéző a német szövetség. 2012-ben a Düsseldorf csapatkapitánya, Andreas Lambertz kétmeccses eltiltást és ötezer eurós pénzbüntetést kapott. A Bundesliga idei gólkirálya, a Werder Bremen német válogatott csatára, Niclas Füllkrug pedig 25 ezer eurós (több mint kilencmillió forint) bírságot kapott hasonló mutatványért.

A Bild cikke azt is kiemeli, hogy a Lipcse vezetője, Oliver Mintzlaff épp Szoboszlai akciója előtt ítélte el egy interjúban a pirotechnikai eszközök használatát, ugyanis a második félidő kezdetén nagy volt a füst miattuk a berlini Olimpiai Stadionban. Emiatt különösen rosszul jött ki Szoboszlai tette.

Néhány napja Szoboszlai ugyancsak egy várható büntetés miatt került a címlapokra, miután klubja engedélye nélkül adott interjút. Ezúttal viszont hős volt a pályán, az aranymámorba pedig sok minden belefér.

Szoboszlai például sörrel öntötte le a vezetőedzőjét:

És az öltözőben így bulizott, miután Christopher Nkunku a csapat élére lökte őt a díjátadón:

Borítókép: Szoboszlai Dominik fáklyával a kezében ünnepel (Fotó: ZDF)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.