Szoboszlai berontott, és sörrel öntötte nyakon az edzőjét + videó

Szombat este a Lipcse megnyerte a Német Kupát, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurt csapatát. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rose vezetőedző nyilatkozata közben Szoboszlai Dominik vezérletével berontottak a terembe az aranyérmes futballisták, és sörrel fürdették meg az edzőjüket.

Magyar Nemzet
2023. 06. 04. 7:10
FBL-GER-CUP-LEIPZIG-FRANKFURT Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (C) and his teammates celebrate with the trophy after their team won the German Cup (DFB Pokal) final football match RB Leipzig v Eintracht Frankfurt in Berlin, Germany, on June 3, 2023. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO. Fotó: Europress/AFP/Odd Andersen

Szombat este a Lipcse megnyerte a Német Kupát, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurt csapatát. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marco Rose vezetőedző nyilatkozata közben Szoboszlai Dominik vezérletével berontottak a terembe az aranyérmes futballisták, és sörrel fürdették meg az edzőjüket.

A második gól szerzője, volt az egyik főkolompos, Mohamed Simakan mellett ő ért oda elsőként Marco Rose mögé, s tőlük kapta a Lipcse edzője az első nyakon öntést. Persze a többiek sem maradhattak ki a sorból, az egész csapat megérkezett , a csapatkapitány is ott volt az ünneplők között.

Mint megírtuk, a Lipcse megvédte a címét , 2022 után idén is megnyerte a Német Kupát, a döntőben ráadásul Szoboszlai főszereplő volt, ő lőtte a második gólt. Ezzel 1988-as kupadöntős találata óta ő lett az első magyar, aki betalált a Német Kupa fináléjában. 35 évet kellett erre várnunk.

Szoboszlai így öntötte le sörrel a Lipcse edzőjét:
 

– A győzelem mindig nagyszerű, de nekem ez most igazán különleges, hiszen a szülővárosom csapatával szereztem trófeát – nyilatkozta a klub honlapján meghatódva a lipcsei születésű Rose. – Hihetetlen érzés, amiért hálás vagyok az egész csapatnak, a szurkolóknak és a munkatársaimnak.

Mi lesz Szoboszlai sorsa?

Az utóbbi hetekben sok a kérdőjel Szoboszlai lipcsei jövőjéről. Ugyan a szerződése 2026-ig érvényes a német klubbal, pályafutása eddigi legjobb idénye után (46 meccs, tíz gól, 13 gólpassz) sok csapat érdeklődését felkeltette, mindenekelőtt az angol Newcastle United kívánságlistáján szerepel. A 22 éves középpályás nemrég azt nyilatkozta, hogy ha van lehetősége tenni egy lépést Európa legjobb csapatai felé, akkor miért hátrálna meg. Mivel ezt klubja engedélye nélkül tette, a büntetést is kilátásba helyezték, és az is elképzelhető, hogy a Frankfurt elleni finálé volt az utolsó meccse a Lipcse mezében. 

Mindenesetre Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás a berlini döntő előtt úgy nyilatkozott, hogy Szoboszlai minden szempontból jó helyen van Lipcsében. – Nem tervezünk semmilyen bejelentést, 2026-ig szerződése van, és nagyon jól érzi magát – jelentette ki Esterházy Berlinben a Sportálnak. – Az édesapjával együtt úgy gondoljuk, hogy rengeteget tud itt még fejlődni, úgyhogy semmilyen konkrétumról nem tudok egyelőre beszámolni. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik a magasba emeli a Német Kupa trófeáját (Fotó: AFP/Odd Andersen)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.