Kimondták, hogy a Mol távozása után mi lehet a jövőkép és a célkitűzés

A labdarúgó NB I 2022/23-as szezonjában a Mol Fehérvár FC éppen csak megúszta a kiesést, a 10. helyen végzett, a csapat pedig azóta elveszítette a főszponzorát. Garancsi István tulajdonos a klub honlapján vázolta a klub jövőképét, s leszögezte: nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem.

Magyar Nemzet
2023. 07. 04. 8:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előttünk álló szezon lesz 2018 óta az első, amikor a fehérvári csapat nevében nem szerepel a Mol, de a vállalat valójában tizenhárom éves együttműködést zárt le.

– Először is szeretném megköszönni a Molnak azt a tizenhárom éves együttműködést, amely lehetőséget teremtett a Vidi egyik legeredményesebb korszakára. A támogatásuk nélkül nem érhettük volna el azokat a felejthetetlen sikereket, amelyekre az elmúlt bő egy évtizedben büszkék lehettünk – fogalmazott a klub honlapjának adott interjúja elején Garancsi István.

A tulajdonos beszámolt arról, hogy a 2023/24-es szezonnak immár Fehérvár FC néven jelentős változásokkal vágnak neki.

– Az egész klubra nézve észszerűsítjük a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből fogunk gazdálkodni, mint eddig – ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk. A tavaszi szezonban látott eredményeink és a Mol távozása ezt a folyamatot felgyorsították, az NB I-en belül a Vidi sajnos „más polcra” került az eddigiekhez képest, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük. De a változás egyben új lehetőségeket is kínál. A felnőttcsapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlásunk működését is racionalizáljuk. Az NB III-as csapatunk az előző szezonban jól szerepelt, vannak utánpótlás-válogatottjaink, azt szeretnénk, hogy az első csapatig minél többen eljussanak. Ennek a tervnek a megvalósítását Juhász Roland sportigazgatóra bíztam, így a folyamat pontos szakmai részleteit és a céljainkhoz vezető utat ő fogja meghatározni.

Az új helyzetben értelemszerűen a célkitűzések is változtak Székesfehérváron.

– Sajnos nem álmodhatunk bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy olyan, megfiatalított csapat alapjait kell leraknia Juhász Rolandnak, amely szerethető a szurkolók számára, és úgy marad bent az élvonalban, hogy ne kelljen még egyszer az utolsó fordulóban izgulnunk. Ennél merészebb célról, célokról egyelőre nem reális beszélni.

Garancsi István arról is beszélt, hogy olyan típusú és nagyságrendű együttműködés, mint ami a Mollal volt, nem várható. Ettől függetlenül keresik az új szponzorációs együttműködések lehetőségét helyi, városi szinten is, és ebben az ügyben tárgyalt Cser-Palkovics András polgármesterrel is.

– Elmondtam a polgármester úrnak, hogy a Mol távozását követően a klub anyagi körülményei bár stabilak, de távolról sem olyanok, mint korábban. Olyan együttműködési lehetőséget vázoltunk fel, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának, és a stadion működtetését is új alapokra helyeznénk. Konstruktív és előremutató volt a megbeszélés, így mostantól bizonyos területeken elkezdünk szorosabban együtt dolgozni azért, hogy a Vidi visszatérhessen egy sikeres útra. Eddig a klub és a város között volt némi távolság, de mindkét fél átérzi, hogy mostantól közös felelősségünk a klub sikeressége.

Ugyancsak a klub honlapján Juhász Roland sportigazgató beszélt a várható erősítésekről.

– Erről az elmúlt hetekben sokat egyeztettünk. Tudom, hogy milyen keretek között mozoghatunk a játékospiacon, biztos vagyok benne, hogy így is sikerül megfelelően erősítenünk az átigazolási időszak végéig. Sokan távoztak a csapattól, szükség volt már egy nagyobb vérfrissítésre. Érthető, hogy Spandler Csaba és Franck Bambock leigazolása után még további bejelentésekre várnak a szurkolóink, a háttérben minden nap azért dolgozunk, hogy az új játékosok minél hamarabb csatlakozni tudjanak a kerethez. Az eddigi két új igazolás a tengelybe érkezett, de a pálya közepén szeretnénk még tovább mélyíteni a keretet. Az alapvető célunk pedig az, hogy minden poszton legalább két használható opciója legyen a szakmai stábnak az átigazolási időszak végére. 

Borítókép: Fehérváron új korszak kezdődött (Forrás: Facebook/Fehérvár FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.