Ez brutális kiütés volt, a Fehérvár 5-0-ra kapott ki otthon a DAC-tól

Felkészülési mérkőzésen az NB I-es Fehérvár labdarúgócsapata hazai pályán 5-0-ra kapott ki a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahelytől.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 19:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár éppen csak megúszta a kiesést a labdarúgó NB I-ben, elveszítette a főszponzorát, a Molt – rossz napok járnak a Vidire. S a mai nap szörnyű lett a csapat számára, ugyanis hazai pályán, a Sóstói Stadionban – mert már ez sem Mol Aréna Sóstó – 5-0-ra kapott ki a Dunaszerdahelytől. Mégpedig zárt kapus mérkőzésen, ezt utólag bizonyára a fehérvári drukkerek és a játékosok sem bánják…

A Fehérvár, Bartosz Grzelak vezetőedző csapata a következő összeállításban játszott: Kovács D. (Rockov, a szünetben) – Csongvai (Kiss Marcell, a szünetben), K. Larsen (Ódor, 61.), Spandler, 61. (Husvéth, 61.), Zeke (Bedics, a szünetben) – Rúben Pinto (Kovács Bence, a szünetben), Bambock – Lirim M. Kastrati (Menyhárt, a szünetben), Houri (Kecskés M., 61.), Schön (Pető, a szünetben) – Katona Mátyás (Tóth T.).

A félidőben a szlovák bajnokságban ezüstérmes DAC 2-0-ra vezetett. A dunaszerdahelyiek második gólját a 41. percben Kalmár Zsolt szerezte, a 16-osról talált be, s a 74. percig volt pályán, akkor lecserélték, csapata 4-0-s vezetésénél. A DAC kapuját végig Veszelinov Dániel védte.

A Fehérvár jövő szombaton az Eszék vendége lesz.

Koman Vladimir távozik Diósgyőrből

Távozik az NB I-be visszajutott DVTK csapatától Koman Vladimir. A klub szombaton honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 34 éves, 36-szoros válogatott középpályással.

– Amikor elfogadtam a DVTK hívását, akkor pontosan tudtam, hogy mire számítsak, és pontosan azt a Magyarországon egyedülálló atmoszférát kaptam minden mérkőzésen – idézte a klub honlapja Komant, aki 2015 és 2016 között másfél évet töltött Diósgyőrben, akkor 36 bajnokin három gólt szerzett az élvonalban, és két meccsen egy gólt a Magyar Kupában. Tavalyi visszatérését követően 27 mérkőzésen lépett pályára az NB II-ben, és két gólt szerzett a bajnokcsapat tagjaként.

Borítókép: Csalóka a kép, nem ez volt jellemző a mérkőzésen... (Forrás: Fehervarfc.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.