Szoboszlai Dominik ezért választotta a Liverpool csapatát – összeállt a kép

Bogdán Ádámot, a Ferencváros labdarúgócsapatától nyáron távozott, 21-szeres válogatott kapust 2015 és 2019 között a Liverpool együtteséhez kötötte szerződés, s Jürgen Klopp módszereit is jól ismerheti. Az M1 most „természetesen” abból az apropóból kereste meg, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatában folytatja a pályafutását.

Magyar Nemzet
Forrás: M4sport.hu2023. 07. 01. 13:00
SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. június 20. Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a Liverpool kifizeti az RB Leipzig csaapatának azt a hetvenmillió eurót, ami szerződésében a kivásárlási záradék, így a magyar válogatott csapatkapitánya a Vörösökhöz igazol.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik kulcsfigura volt az RB Leipzig csapatában Fotó: MTI/AP/Andreas Gora

– Ez már egy óriási összeg, abszolút világelit. Nagyon örülök és büszke vagyok Dominikra, szerintem ezzel kapcsolatban hasonlóan érez mindenki más is – szögezte le elöljáróban Bogdán Ádám.

A Ferencvárostól távozott, 21-szeres magyar válogatott kapus úgy véli, Szoboszlai tökéletesen megérett erre a lépésre.

– Ez azért nagy váltás lesz, a Premier League a legintenzívebb bajnokság, talán a legtöbb bajnokesélyes csapat is itt van – legalább hat klub lenne bajnok, legalább nyolcan érnének oda a Bajnokok Ligája-pozícióba, és reális esélyük is van rá. De nagyon fontos dolog, hogy Szoboszlai annak idején a Red Bullba került, majd a Leipzig meg Bundesligába jutott, aztán stabilan BL-be is, ezáltal tökéletesen megérett erre a váltásra, nem véletlenül fizetnek ki valakiért ennyi pénzt. Aki közelről foglalkozik ezekkel a dolgokkal, és ez nyilván a Liverpoolnál így van, az látta azt, hogy érdemes befektetni ebbe az üzletbe.

Bogdán Ádám lényeges összefüggésre mutatott rá:

– Fontos dolog az is, hogy német környezetből jön egy német edzőhöz, akinek a filozófiája nagyon hasonlít ahhoz, amit Dominik megszokott. Nyilván ez sem véletlen, köze volt ahhoz, hogy a Liverpoolt választotta. Én azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy nagyon sikeres legyen az új csapatával. Ez egy hatalmas előrelépés, ráadásul minden esélye megvan arra is, hogy angol bajnok, illetve Bajnokok Ligája-győztes legyen. Nagy lépés ez, szerintem egy időben jött lépés, ráadásul mindkét fél részéről egy alaposan átgondolt lépés.

A kapus hozzátette: Jürgen Klopp személye garancia lehet a további fejlődéshez.

Bogdán: Minden adott, hogy Szoboszlai egy új szintre emelkedjen

– A német nyelvtudás, a német filozófia, a munkamorál ismerete hatalmas előny lehet Dominik számára, illetve van egy kiváló edző is, aki a játékstílusát tökéletesíti. A Poolnak mindemellett igénye volt, hogy fiatalítson a középpályán, tehát igény is van Szoboszlaira, ráadásul egy ilyen magas vételár egyfajta védelmet is biztosíthat Szoboszlai számára egy ideig, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy új szintre emelkedjen. A jelek jók, minden hozzávaló megvan ahhoz, hogy ez egy sikeres periódus legyen. Az Anfield Roadnak van egy különleges hangulata, az emberek, akik kijárnak oda, élnek-halnak a klubért, imádják, szeretik azokat a játékosokat, akik mindent megtesznek a pályán, folyamatos telt ház van, minden meccsre nagyon készülnek, mondhatni, ezek ünnepnapok a szurkolók számára – mondta el Bogdán Ádám az M1 csatornán.

Közben Fabrizio Romano olasz transzferguru újabb részleteket osztott meg a YouTube-videójában Szoboszlai Dominik átigazolásáról, erről ITT írtunk.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország–Litvánia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.