Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Németh Krisztián: Szoboszlai meghatározó játékos lehet Liverpoolban

A korábbi liverpooli csatár, Németh Krisztián nem félti Szoboszlai Dominiket az előtte álló kihívásoktól. Németh szerint a magyar válogatott csapatkapitánya jó döntést hozott, amikor elfogadta az egyik legnagyobb sztárcsapat, a Liverpool ajánlatát. Az U20-as vb-bronzérmes csatár kijelentette: Szoboszlai meghatározó játékos lehet Liverpoolban.

2023. 07. 01. 10:06
Liverpool's Kristzan Nemeth (R) vies with Thailand's Suchao (C) during their friendly football match at the Rajamangala Stadium in Bangkok on July 22, 2009. Liverpool will play pre-season friendlies in Thailand and Singapore. Rafael Benitez's side will face Thailand in Bangkok on July 22 before flying to Singapore to take on the national team on July 26. AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI (Photo by NICOLAS ASFOURI / AFP) Fotó: AFP/NICOLAS ASFOURI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

liverpooli szerződésével kapcsolatban egy korábbi liverpooli csatár, a 2016-os Eb-n is szerepelt Németh Krisztián mondta el a véleményét. Németh 18 évesen, 2007-ben igazolt a Liverpoolhoz, ahol a tartalékcsapatban léphetett pályára. Az MTK 34 éves játékosa szerint a magyar válogatott csapatkapitánya jó döntést hozott, amikor elfogadta a Liverpool ajánlatát. És benne van a lehetőség, hogy ha nem is azonnal, de egy-két éven belül meghatározó játékos legyen a 19-szeres angol bajnoknál.

Németh Krisztián a Liverpool tartalékcsapatában játszott tétmeccset Fotó: AFP/Paul Ellis

– A 2019-ben Bajnokok Ligáját nyert Liverpoolnál évek óta a játékoskeret frissítése zajlik. Az idén nyáron érkező 24 éves McAllister és a 22 éves Szoboszlai is a jövő embere, mindketten meghatározó játékosok lehetnek a bajnoki címért versenyben levő csapatban. Én biztos vagyok benne, hogy Szoboszlai megmutathatja a klasszisát Liverpoolban. Az eredménykényszerrel tisztában van, játszott már a Bajnokok Ligájában, tehát a futball sebessége nem lesz újdonság a számára, és a Red Bull-iskola képzési rendszerében felnőve nem lesz ismeretlen neki az edző, Jürgen Klopp futballfilozófiája. 

A magyar válogatott csapatkapitánya több játékrendszerben is érvényesülhet: a 4-3-3-as formációban a belső vagy akár a szélső középpályás poszton, illetve a Pool az előző idényben megpróbálkozott a 3-2-2-3-as rendszerrel. A két támadó középpályás és a két szélső poszt sem jelentene akadályt Szoboszlai Dominiknek. 

Szerintem jó döntést hozott a liverpooli szerződéssel, az ő kvalitásaival meg tudja ugrani ezt a szintet – mondta a Magyar Nemzetnek Németh Krisztián.

Borítókép: Németh Krisztián 18 évesen került az Anfield Roadra (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.