Kökény Beatrix, ahogy megígérte a lányának, elindult Romániába

Az U21-es férfiak világbajnoki ezüstérme után az U19-es női válogatott is azt bizonyítja, hogy jól áll a magyar kézilabda utánpótlása. A lányok bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe, ahol vasárnap este az egyszer már legyőzött Dánia lesz az ellenfelük. A korábbi olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kiválóság, Kökény Beatrix betartja az ígéretét, a helyszínen, a romániai Pitesti-ben szurkol a csapatnak és persze a lányának, Imre Szofinak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 16. 11:26
Kökény Beatrix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találós kérdésnek is beillik: mi köti össze a két hete világbajnoki ezüstérmet szerzett férfi U21-es és az Európa-bajnoki döntőbe jutott női U19-es kézilabda-válogatottat? Kökény Beatrix! Hiszen a fia, Imre Bence az előbbinek, a lánya, Imre Szofi pedig az utóbbinak az erőssége. A kézilabdás berkekben Köke becenéven ismert kiválóság vasárnap reggel útnak indult Pitesti-be, hogy a helyszínen szurkoljon a csapatnak.

U19-es női kézilabda-válogatott, Kökény Bea, Imre Szofi
Az U19-es magyar női kézilabda-válogatott. Jobbról a harmadik Imre Szofi, Kökény Beatrix lánya (Fotó: Marius Ionescu)

– A torna előtt megígértem a lányomnak, hogy ha bejutnak a döntőbe, akkor arra a meccsre kiutazom. Így hát nem volt más választásom, vasárnap reggel Papp Dorka édesanyjával és az egyik kolléganőmmel autóba ültünk, és elindultunk Pitesti felé – mondta az érdeklődésünkre Kökény Beatrix vasárnap délelőtt, hozzátéve, szerencsére Pitesti-ben rendezik a döntőt, mert Bukarest már-már elérhetetlen messzeségben lenne.

Pitesti egy nap alatt oda és vissza

– Beszéltünk szülőkkel, akik a héten megtették már az utat, azt mondták, úgy nyolc óra alatt ki lehet érni. Fél nyolckor indultunk, a reményeink szerint délután négyre megérkezünk. Magyarországi idő szerint fél hétkor kezdődik a meccs, utána egyből indulunk is vissza – ecsetelte Kökény Beatrix a kiruccanás fáradalmait. Hiába, egy édesanya, pláne, ha egykor maga is klasszis sportoló volt, nagy áldozatokra képes a gyerekéért.

Kökény Beatrix szerint a mieink a döntő esélyesei

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kiválóság, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója esélylatolgatásra is vállalkozott, szerinte a magyar csapat a döntő esélyese.

– A lányok a középdöntőben egyszer már legyőzték a dánokat. A 41-23-as végeredmény kicsit csalóka, a dánok a meccs végét elengedték. Úgy érzem, Szilágyi Zoltán csapatának hosszabb a kispadja, ami ezúttal is előnyt jelent.

A döntő természetesen döntő, az igazán nagy tett azonban szerintem az volt, hogy a lányok az elődöntőben nyolc góllal, 34-26-ra legyőzték a házigazda románokat, akik pedig nemcsak a szurkolók, hanem a játékvezetők támogatását is élvezték.

Remélem, a két bosnyák bíró a döntőben már nem érzi szükségét annak, hogy ismét az ellenfélnek fújjanak – fogalmazott Kökény Bea, aki édesanyaként természetesen büszke a lányára, de pontosan tudja, a csapat győzelme a fontos.

– Szofi a középdöntőben jó játékkal járult hozzá a győzelmekhez, az elődöntőben nem volt igazán jó napja, ám attól jó a csapat, hogy akkor pedig Zaj Klára védett kiválóan. Mindegy is, hogy a fináléban kinek a vezérletével, az lenne fontos, hogy nyerjenek a lányok, ha már edig eljutottak – mondta Kökény Bea.

A találkozó tehát hazai idő szerint 18.30-kor kezdődik, élőben nézhető az európai szövetség streamjén, az EHFtv.com-on.

A magyar női U19-es válogatott 2002, 2009, 2013, 2019 és 2021 után jutott ismét döntőbe. A legutóbbi két Európa-bajnokságot nemzeti csapatunk megnyerte.

Borítókép: Kökény Beatrix, az elszánt édesanya (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.