Kovács Kokó István felhívást tett közzé, mindenkit a Hősök terére vár

Nem sokkal azután, hogy augusztus 27-én a budapesti atlétikai világbajnokság zárónapján a férfi-maratonfutók befejezik a versenyüket, lefuják a negyedik körüket, ugyanazon az útvonalon rajtol a Budapest 10k hősök futása. Nevezni mától lehet, a regisztrációt kitöltve bárki megméretheti magát, s olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívónkkal, Kovács Kokó Istvánnal együtt teljesítheti a 10 kilométeres távot.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 12:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Kokó István már többször teljesítette a maratonfutás 42 195 méteres távját, felesége, Kovács-Garami Katalin pedig kiváló maratonfutó, indul a világbajnokságon is, és ő a regnáló magyar bajnok. (Áprilisban a nőknél legjobb magyarként 17. lett Bécs-maratonon, ami egyben a magyar versenyzők számára az országos bajnokság volt.) Kovács Kokó István pedig a vb zárónapján rajthoz áll a Budapest 10k Hősök Futásán. Az augusztus 27-én 11 órakor rajtoló verseny az atlétikai világbajnokság maratoni útvonalán, Budapest belvárosának legszebb részein zajlik. Nevezni mától lehet, a regisztrációt kitöltve bárki indulhat a versenyen, és olimpiai bajnokunkkal együtt teljesítheti a 10 kilométert. A Hősök teréről indulva az Andrássy úton futnak a vállalkozó kedvűek, áthaladnak a Lánchídon, érintik a Várkert Bazárt, majd visszatérnek a Hősök terére,

A jelentkezők az edzettségüknek megfelelően a 10 kilométeres és a 2023 méteres táv közül választhatnak, vagy akár mindkettőt lefuthatják egymás után.

– Találkozzunk a Hősök terén, hogy egy közös futással ünnepeljük a pár óra múlva véget érő világbajnokságot, hogy több mint egy hétig vendégül láthattuk a világ legjobb atlétáit, s hogy mienk a világ talán legszebb fővárosa – mondta Kovács Kokó István.

A Budapest 10k hősök futásán minden résztvevő érmet és a versenyre készített egyedi ASICS futópólós befutócsomagot kap. A nevezési díj a rövidebb távra 2000, a hosszabbikra 5000 forint. A 10 km-es futás rajtja augusztus 27-én 11 órakor lesz, a 2023 méteres futam pedig 13 órakor indul.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Borítókép: A mezőny Budapest belvárosában teljesíti a 10 kilométeres távot

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.