Ma a nőknél volt a legerősebb magyar birkózó a BOK-csarnokban

A szabadfogású 74 kilogrammos Kugarmagomedov Murad arany-, valamint a 125 kilogrammos Ligeti Dániel ezüstérmét követően újabb magyar érem született a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) budapesti rangsorviadalán, a BOK-csarnokban zajló Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen. Az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes Bognár Erika (55 kg) ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 19:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár Erika jól kezdte a napot, hiszen a selejtezőben azt az amerikai Howkot győzte le óriási csatában 3-2-re, akitől korábban rendre kikapott. A folytatásban aztán egy újabb amerikai következett, a vb-győztes Winchester azonban már jóval nagyobb falat volt számára, 11-0-ra veszített. De mivel legyőzője döntőbe került, versenyzőnk a bronzéremért birkózhatott. S a szombat délutáni programot éppen Bognár Erika bronzmérkőzése nyitotta meg az Európa-bajnoki harmadik helyezett, vb-ötödik moldovai Dragutannal. Bognár egypontos hátrányba került, de a második menetben sikerült fordítania, mi több, végül 4-1-nél két vállra fektette riválisát.

– Sok önbizalmat adott az idei felnőtt Eb-n szerzett érmem, és szerettem volna revansot venni az amerikain a tavalyi vb miatt, illetve a moldovain az idén februárban elszenvedett vereségemért. Remélem, ezzel az eredménnyel bekerülök a kiemeltek közé a világranglistán – nyilatkozta a BHSE birkózója. Bognár Erika elárulta, jelenleg vonzóbbnak tűnik számára az 55 kilogrammos súlycsoport, de nagy álma kijutni a jövő évi párizsi olimpiára, amelyre csak 57 kilóban van lehetősége, az 55 kg nincs az ötkarikás játékok műsorán. Más kérdés, hogy az 57 kg-ban itthon is nagy a konkurencia.

A BOK-csarnokban az 59 kilogrammos U20-as vb-ezüstérmes Borsos Viktória is közel állt a dobogóhoz. Csoportmérkőzéseit követően ugyan az elődöntőben kikapott az amerikai Rogerstől, a bronzéremért vezetett az indiai Samgeeta ellen. Végül azonban 6-2-es pontozással kikapott, így ötödikként zárt.

A nap további magyar résztvevői, így Szenttamási Róza (55 kg), Szabó Nikolett (59 kg), Nyikos Veronika (76 kg), Torba Erik (kötöttfogású 60 kg), Andrási József (kötöttfogású 60 kg), Kecskeméti Krisztián (kötöttfogású 60 kg), Mányik Dávid (kötöttfogású 63 kg) és Tóth Levente (kötöttfogású 63 kg) helyezetlenül zárt.

Vasárnap hét kötöttfogású súlycsoport küzdelmeivel (67, 72, 77, 82, 87, 97 és 130 kg) zárul a Polyák Imre–Varga János-emlékverseny.

Borítókép: Bognár Erika a párizsi olimpiai részvételt is megcélozta (Forrás: MBSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.