Már a kézilabdában is?! A szaúdiak gigafizetéssel csábítják Mikkel Hansent

A nyári holtszezonban lerabolták a futballpiacot a szaúd-arábiai klubok. Úgy tűnik, kézilabdában is markánsan kívánnak jelen lenni az arabok. Ezt látszik igazolni, hogy a dán Aalborg szuperklasszisát, Mikkel Hansent évi hatmillió eurós fizetéssel igyekszik magához édesgetni az egyik arab egyesület.

Magyar Nemzet
2023. 07. 25. 8:32
HANSEN, Mikkel
Gdansk, 2023. január 27. A dán Mikkel Hansen (b) kapura dob a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság elõdöntõjében játszott Dánia-Spanyolország mérkõzésen a lengyelországi Gdanskban 2023. január 27-én. Jobbról Gonzalo Perez de Vargas Moreno spanyol kapus. MTI/AP/Piotr Hawalej Fotó: Piotr Hawalej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgásban a szaúdi klubok nem ismernek tréfát, ha az erődemonstrációról van szó. A nyári holtszezonban valamennyi topligából leigazoltak egy-két világsztárt, a kiszemelteket egészen döbbenetes fizetéssel édesgették magukhoz az arab klubok. Úgy tűnik, a szaúdi sportirányítás egy másik sportágban is lát fantáziát. Egyelőre a Twitteren kering egy tunéziai sportújságíró bejegyzése, amit egy dán szakértő, Rasmus Boysen osztott meg, miszerint a dán világklasszis, Mikkel Hansen álomfizetésért, évi hatmillió dolláros gázsiért költözhet Szaúd-Arábiába.

Hansen túl van pályafutása zenitjén, korábban a Paris SG-ben és a Barcelonában is szerepelt. Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok dán balátlövő jelenleg hazájában, a GOG csapatában kézilabdázik. Legutóbb akkor került címlapokra, amikor klubja bejelentette, hogy mentálisan fejlesztésre szorul az állapota, a kiégettség tüneteit mutatja, megcsömörlött az élsporttól. Lehet, hogy a szaúdi ajánlat után visszatér a kedve az élsporthoz.

Borítókép: Mikkel Hansen (Fotó: AFP)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.