Óriási magyar fordítás az Eb döntőjében

Az U19-es korosztályban egymás után a harmadik Európa-bajnokságot is megnyerte a magyar leányválogatott.

Magyar Nemzet
2023. 07. 16. 22:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aligha akad olyan hazai kézilabda-rajongó, akiben ne élne sajgó emlékként a 2000-es sydney-i olimpia női döntője. A magyar válogatott sokáig vezetett Dánia ellen, végül mégis elvesztette a finálét. Vasárnap ismét Magyarország és Dánia vívott női kézilabdadöntőt, igaz, kisebb jelentőségű tornán, a romániai U19-es Európa-bajnokságon. A két ország mellett egy magyar sportcsalád is összeköti a két finálét: az akkori olimpiai döntőben talán Kökény Beatrix viselte legrosszabbul a vereséget, ő vasárnap már a lányának, Imre Szofinak is szurkolhatott a fináléban.

A két együttes középdöntős meccsét simán, 41-23-ra nyerte meg a magyar csapat a tornán, a fináléban viszont a dánok kezdtek jobban, és 17-14-es előnnyel vonulhattak a szünetre. 

Ezúttal azonban fordult a kocka Sydney-hez képest, a magyar csapat tudott hátrányból felállva győzni, sőt végül egészen nagy különbséggel, 35-26-ra megnyerte a döntőt. A legeredményesebb játékosunk a tizenegy gólos Varga Emília volt.

Az U19-es korosztályban egymás után a harmadik Európa-bajnokságot is megnyerte a magyar leányválogatott. 

Bízunk benne, hogy a sok utánpótlássiker hamarosan a felnőtt nemzeti csapat eredményein is meglátszik.

Borítókép: Az Eb-győztes magyar csapat. (Forrás: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.