Varga Barnabás nem egészen ilyen debütálásról álmodott

A nyáron a Pakstól igazolt Varga Barnabás rögtön az új idény első mérkőzésén bemutatkozott a Ferencvárosban. A feröeri Klaksvík otthonában 0-0-ra végződött meccsen az előző évad magyar gólkirályának több lehetősége is akadt, ám nem talált a kapuba. Varga szavai arról árulkodnak, nem egészen ilyen bemutatkozásról álmodott.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 7:18
Varga Barnabás
Forrás: Fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–Elég nehéz mérkőzésen debütáltam – vágott bele Varga Barnabás a FradiMédiának adott interjúban. – Nem volt egyszerű dolgunk, majd hazai pályán be kell húzni.

A középcsatárnak a meccs elején, a 3. percben két helyzete is volt, ám mindkét lehetőség kimaradt.

– Nagyon kevésen múlott. Centikkel ment mellé a fejesem, jobban rá kellett volna húznom, akkor talán bemegy – mondta a gólkirály az egyikről, amikor kevéssel a kapu mellé fejelt.

Az nem került szóba, hogy a találkozó hajrájában Varga Barnabásnak ennél is nagyobb helyzete volt, akkor is fejelhetett, de mintha meglepte volna, hogy a labda pontosan érkezett a fejére, nem bólintotta meg, inkább csak nekiesett a labdának, ami aztán sokkal a kapu fölé szállt.

– Olyan sok lehetőségünk nem volt. Az elején ez, meg a végén három-négy, nagyrészt ívelgetések mentek. Nehéz volt játszani – értékelte Varga Barnabás kritikusan a 0-0-ra végződött meccset. Sztanyiszlav Csercseszovhoz hasonlóan persze ő is bízik benne, a visszavágón a Fradi kiharcolja a továbbjutást.

– Gyorsabban kell játszani, berúgni a helyzeteket és akkor nem lehet gond – jelentette ki.

Íme a teljes interjú videón:

Baráth Péter az M4 Sportnak nyilatkozva szintén arról beszélt, nehéz meccs volt.

– Nem volt egyszerű. Nagyon szervezett védekezésű csapat ellen játszottunk, akik közel voltak egymáshoz és közel a kapujukhoz védekeztek. Nehéz volt megbontani őket. Próbáltunk beadásokkal helyzeteket kialakítani, volt egy-egy lehetőségünk, amit gólra tudtunk volna váltani – mondta a Debrecenből igazolt középpályás.

Borítókép: Varga Barnabásnak több helyzete is volt (Fotó: Fradi.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.