Biztosan nyert, gólt sem kapott a Fradi Írországban

A Fradi idegenben is legyőzte a Shamrock Roverst, a 2-0-s siker után a labdarúgó Konferencialiga harmadik fordulójában a máltai Hamrun lesz a zöld-fehérek ellenfele.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 23:11
null
Fotó: Adam Molnar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros négy gólos előnnyel várta a Konferencialiga második selejtezőkörének a visszavágóját. A Sztanyiszlav menesztése után rendezett első tétmérkőzésen elért 4-0 után formalitásnak tűnt a második meccs a Shamrock Rovers ellen.

Meglepően idegesen kezdett Írországban a Ferencváros: a csapatkapitány kapus, volt a magyar bajnok legjobbja, s ez sok mindent elárul a Fradi támadó potenciáljáról. Az első tíz percben Kenny léc alá tartó fejesét tolta szögletre, és egy ízben a kapufát is eltalálta a hazai gárda. Több mint tíz perc kellett ahhoz, hogy magához térjen az FTC, ez után magához ragadta az irányítást Máté Csaba csapata, amely különösen a jobb szélen igen aktív Adama Traoré révén volt veszélyes. Traoré egyik lövése nyomán nem csak a kapus, a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól. A 31. percben pedig már az sem: ekkor Traoré indította középen Varga Barnabást, aki elegánsan készítette le a labdát az érkező Zachariassen elé. A norvég idegenlégiós estében lőtt, a labda két hazai játékoson megpattanva jutott el a Shamrock kapujába. Ezzel összesítésben már öt gólos volt a Fradi előnye. És az eredmény nem változott a szünetig.

Máté Csaba a második félidőre hármat cserélt: Ramírezt Pászka, Traorét Ovusu, Sigért pedig Esiti váltotta. A Fradi kézben tartotta a meccset, de semmi oka sem volt arra, hogy kapkodjon. Az 5-0-s összesítés megnyugtató előnynek tűnt.

A Fradi újabb cserékkel, Lisztessel, Knoesterrel frissített, és Ovusu révén eltalálta a kapufát a már tét nélkülivé zsugorodott meccsen.

A végére maradt a slusszpoén: a Ferencváros újabb gólt szerzett:, Samy Mmaee a tizenhatos vonaláról lőtt okosan az ellenfél kapujába. 2-0 lett a vége Írországban, a Fradi 6-0-s összessítéssel jutott tovább, a következő fordulóban a máltai Hamrun ellen lép pályára.

Konferencialiga, 2. forduló: Shamrock Rovers–Ferencváros 0-2 (0-1), Dublin, 4000 néző, vezette: Musial (lengyel). Gólszerző: Zachariassen (31.), Mmaee (90.) Továbbjutott: Ferencváros (6-0-s összesítéssel).

Borítókép: Zachariassen szerezte az első gólt (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.