Célponttá vált Harry Kane, aki nem kért a Barca elleni zakóból

Látszólag minden rendben, a Barcelona a Tottenham elleni 4-2-es győzelemmel zárta a felkészülését a La Liga hétvégén rajtoló 2023–24-es idénye előtt. Ám a hagyományos Joan Gamper Kupáért kiírt meccsen 80 perc után még a Spurs vezetett 2-1-re, a Barca csak a cseréknek köszönhetően fordította meg a találkozót a hajrában. A Tottanhem Harry Kane nélkül állt fel, hiszen a Bayern Münchenhez vágyódó középcsatár nem kívánt játszani. Harry Kane nyomást akar gyakorolni a klub vezetőire, ugyan adják már el – a legfrissebb hírek szerint a Bayern 110 millió eurót is hajlandó érte fizetni –, miközben a szurkolók elkezdték piszkálni őt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 8:34
Harry Kane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Joan Gamper Kupa ünnap a javából Barcelonában. Rendre ezzel a mérkőzéssel zárul a Barca nyári felkészülése. Megtiszteltetés a riválisnak, hogy meghívják ellenfélnek. Idén a Tottenham Spurs érdemelte ki ezt a dicsőséget. Nincs ember, aki kihagyná a meccset. Leszámítva Harry Kane-t, aki előre bejelentette az angol klub vezetőinek, hogy nem kíván pályára lépni. Az ok nyilvánvaló: Kane így akar nyomást gyakokorolni a Spurs vezetőire, hogy kössék már meg végre az üzletet a Bayern Münchennel. A legfrissebb hírek szerint a Bayern 110 millió eurót is hajlandó leperkálni Kane-ért, de a Tottenham még többet többet akar kipréselni a bajorokból.

Oliver Skipp
Oliver Skipp jól helyettesítette Harry Kane-t (Fotó: AFP)

A Tottenham sokáig nélkül is jól muzsikált kedd este a barcelonai Olimpiai stadionban. Apropó: a Camp Nout átépítik, a 2023–24-es idényben a Montjuic-hegyen fekvő stadion lesz a Barcelona otthona.

 

Xavi cseréi hozták meg az áttörést a Barcelonának

Lewandowski ugyan már a 3. percben vezetést szerzett a Barcának, de aztán a Tottenham még az első félidőben fordított 2-1-re Oliver Skipp két találatával (24. és 36 perc). A Barca sokáig nem talált fogást az ellenfelén, Xavi Hernandez, a katalánok vezetőedzője a 61. és 62. percben kétszer három, tehát hatos cserére szánta rá magát . Ter Stegen, Lewandowski, Balde A. Gündogan és Raphinha helyett Pena, Torres, Fati, Alonso, és Ezzalzouli állt be. Ez sem hozott változást.

Xavi a 80. percben további kettőt cserélt, beküldte például a még csupán 16 éves Lamine Yamalt. Yamal rögtön az első labdaérintéséből gólpasszt adott Torresnak, majd Fati és Ezzalzouli is betalált, így nyert 4-2-re a Barca. Az utolsó három gólt kivétel nélkül a cserék hozták össze, feladva a leckét Xavinak a bajnoki rajt előtt. 

 

A Tottenham szurkolói már tudják a megoldást a Harry Kane-ügyre

A Tottenhamnél a szurkolók már levonták a következtetést. „Adjátok el Kane-t, itt van nekünk Skipp!” – skandálták a meccs közben.

A Sky Sports információ szerint a Tottenham és a Bayern München vezetői kedd éjszaka ismét leültek tárgyalni, hiszen maguk is pontosan tudják, a helyzet minden érintettre nézve kínos.

Kane állítólag azt is közölte a klub vezetőivel, nem csak a Barca elleni felkészülési meccsen, a bajnoki rajton sem hajlandó játszania a Spursben, tartja magát ahhoz, amit már egy hónapja kimondott, nem akarja meghosszabbítani a szerződését.

Pénteken megkezdődik a La Liga és a Premier League is, de sem Xavi, sem Ange Postecoglou nem mondhatná, hogy a csapat készen áll a rajtra. Továbbra is nyitott Dembélé és Harry Kane sorsa, két ászé, akiket luxus lenne parlagon hagyni. Az eladásuk a valószínű, de még nem ütötték nyélbe az üzletet.

A Barcelona–Tottenham (4-2) mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Harry Kane ügye továbbra sem jut nyugvópontra (Fotó: Twitter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.