Csúnyán, öt góllal intézte el a Lokit a Rapid Debrecenben

A hazai 0-0-s döntetlen után a Debrecen otthonában már sziporkázott a Rapid Wien. Az osztrák csapat csütörtökön öt gólt szerezve jutott a labdarúgó Konferencialiga rájátszásába.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 22:55
Debrecen Rapid Wien Ekl
Debrecen, 2023. augusztus 17. Az osztrák Guido Burgstaller, miután a Debrecen öngólt lõtt a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC Rapid Wien visszavágó mérkõzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen remek teljesítménnyel rukkolt elő múlt csütörtökön a Rapid Wien otthonában, és 0-0-ról válhatta a hazai visszavágót. A biztató eredmény ellenére Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője figyelmeztetett, továbbra is a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező osztrák együttes a párharc esélyese.

Ez nem a Debrecen estéje volt...
Ez nem a Debrecen estéje volt... Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Erről árulkodtak a visszavágó első percei is, a Loki képtelen volt kijönni a saját térfeléről az első negyedórában. Sőt, a vendégek már a 3. percben megszerezhették volna a vezetést egy beadást követően, de Guido Burgstaller fejese a kapu felett szállt el. A 12. percben Kusnyír Eriknek nagy mentésének köszönhetően nem kapitulált a Debrecen, de újabb három perc elteltével már senki sem tudott Matthias Seidl útjába állni. A bécsiek középpályása rövid passzára csapott le, majd a kapura vezette a labdát, Megyeri Balázs mellett a hosszúba lőtt. (0-1)

A gól után némileg kiegyenlítődött a játék képe, a hazaiak is egyre többször tűntek fel a Rapid térfelén. Az első debreceni helyzetet a 26. percben jegyezhettük fel, Dzsudzsák jobb oldali beadása után Joao Oliveira elé pattant a labda, ám a svájci szélső pontatlanul célzott.

 

Dzsudzsák néhány perccel később is főszereplő volt, szabadrúgását Dorian Babunski gólra is váltotta – de lesről, így elmaradt az egyenlítés. A népes debreceni szurkolótábor így rövid idő alatt a fellegekből a rideg valóságba csöppent: az első félidő vége előtt Burgstaller játszadozott el a hazai védőkkel, majd az alapvonalról középre lőtte a labdát, ami Olekszandr Romancsukról lepattanva a Loki kapujában kötött ki. (0-2, videó ITT!)

A második játékrésznek nagy kedvvel vágott neki a DVSC, Dzsudzsák veszélyes szögből szabadrúgást végezhetett el, de a próbálkozása elakadt a sorfalban. Gólt így megint csak az osztrákok szereztek. Egy kontra után Marco Grüll iramodott meg a kapu felé, és a támadás végén Megyerit megverve az üres kapuba lőtt. (0-3)

A hazaiak ezután is hajtottak a szépítő gólért, de ez nem a Loki estéje volt. A Rapid Wiené annál inkább... Moritz Oswald távoli lövése után a kipattanót Burgstaller vágta a debreceni kapuba. (0-4)

A 90. percben Ante Bajic vitte be a kegyelemdöfést, a bécsi gárda így idegenben 5-0-ra győzött és megérdemelten jutott tovább a rájátszásba, ahol az olasz Fiorentinával csap össze a Konferencialiga csoportköréért.

Konferencialiga, selejtező, 3. forduló, visszavágó: 

Debrecen–Rapid Wien (osztrák) 0-5 (0-2), Nagyerdei stadion, 16 500 néző, jv.: Alekszandar Sztavrev (macedón)
Gólszerző: Seidl (15.), Romancsuk (43., öngól), Grüll (52.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)

Továbbjutott a Rapid Wien 5-0-s összesítéssel.

Ferencváros–Hamrun Spartan (máltai) 2-1 (1-1), Groupama Aréna, 11 375 néző, jv.: Davidov (bolgár).
Gólszerző: Traoré (41.), Varga B. (69.), illetve Mbong (7.)

Továbbjutott a Ferencváros 8-2-es összesítéssel.

Borítókép: Guido Burgstaller az osztrákok második gólját ünnepli (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.