Szaúdi ajánlat? Kösz, nem! Van elég pénzem…

Bár az Európából Szaúd-Arábiába tartó repülőjáratok utasközönségét – némi túlzással – a Közel-Keletre igazoló futballisták és családjaik teszik ki, továbbra is vannak olyan játékosok, akik nem kérnek a szaúdi ajánlatokból. Az egyikük Wojciech Szczesny, aki az ilyen-olyan megpróbáltatások ellenére is ragaszkodik az öreg kontinenshez és azon belül is a Juventushoz.

Magyar Nemzet
2023. 08. 17. 17:03
Wojciech Szczesny
Juventus' Polish goalkeeper Wojciech Szczesny reacts during the UEFA Europa League semi-final second leg football match between Sevilla FC and Juventus at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on May 18, 2023. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg labdarúgót megszédítenek a szaúdi klubok által kínált álomfizetések, Cristano Ronaldo után Fabinho, Roberto Firmino, Rijad Mahrez, N’golo Kanté, illetve legutóbb is beállt a sorba, és a Közel-Keletre igazolt, hogy talán ott töltse el pályafutása utolsó éveit. Persze vannak olyan játékosok is, akiket nem hatottak meg a csillagászati összegek, így például és Mohamed Szalah sem hagyta el a csapatát egy szaúdi ajánlat miatt. Hasonlóan gondolkozik Wojciech Szczesny, aki a TVP Sport kérdésére felfedte, kitart a Juventus mellett.

Szczesny és társai legutóbb 2020-ban nyerték meg a bajnokságot
Szczesny és társai legutóbb 2020-ban nyerték meg a bajnokságot Fotó: AFP/Isabella Bonotto

 

– Rengeteg pénzt kerestem már a pályafutásom során. Inkább a szórakoztató kihívásokat választom, és a Juventus kapujának a góloktól való megőrzése a legjobb feladat, amit kaphatok. A klubnál azt akarják, hogy itt legyek, én pedig kötődöm a Juventushoz

 

fogalmazott a lengyel hálóőr, akit a közelmúltban a Bayern Münchennel is összeboronáltak, de őt csak a saját klubja érdeki. – Egészen addig a Juventus játékosa leszek, amíg szeretnék, hogy itt maradjak. A pletykák pedig nem valószínű, hogy hatással lesznek rám, mivel nemigen olvasom a rólam szóló újságcikkeket.

 

Szczesny a kizárás előnyeire koncentrál

Szczesny annak ellenére is kitart a Juventus mellett, hogy az elmúlt idényben nem volt egyszerű a torinóiak játékosának lenni. A klubot pénzügyi trükközés, hamis könyvelés miatt a bajnokságban pontlevonással büntették, ráadásul az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nemzetközi kupasorozatokból is kitiltotta a Zebrákat. Mesteréhez, Massimiliano Allegrihez hasonlóan Szczesny is próbálja meglátni a kizárás pozitív hozadékait.

– A pályafutásom során először lesz időm a megfelelő felkészülésre és a pihenésre. Ez még nem jelenti a világvégét. A Bajnokok Ligáját majd a televízió képernyője előtt nézem – mondta a Juventus kapusa. – Egyre erősebb bennünk a vágy, hogy visszahódítsuk a bajnoki címet. Frusztrál minket, hogy az elmúlt időszakban nem értünk el sikereket. Nagyon motiváltak vagyunk, ismét a bajnoki címért akarunk harcolni.

Harminchat aranyérmével a Juventus a Serie A rekordbajnoka, de a 2019/20-as idény óta egyszer sem lett az olasz élvonal legjobbja.

Borítókép: Wojciech Szczesny ragaszkodik a Juventushoz (Fotó: AFP/Cristina Quicler)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.