Allegri örülni fog, hogy a Juve nem szerepel a nemzetközi porondon, ha...

Massimiliano Allegri vezetőedző a Juventus utolsó nyári felkészülési mérkőzése után elmondta, nem számít újabb érkezőkre. A torinói futballcsapatot irányító Allegri arról is beszélt, milyen előnyökkel járhat az, hogy a Zebrák a jövő héten kezdődő idényben nem szerepel a nemzetközi kupaporondon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 12:30
2023 Soccer Champions Tour - Juventus vs. AC Milan Massimiliano Allegri
epa10772622 Juventus manager Max Allegri watches his team during the first half of the 2023 Soccer Champions Tour soccer match between Juventus and AC Milan at Dignity Health Sports Park in Carson, California, USA, 27 July 2023. EPA/ALLISON DINNER Fotó: ALLISON DINNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus az Atalanta elleni 0-0-s döntetlennel zárta le szombaton a felkészülési időszakot. A Serie A jövő heti nyitánya előtt Massimiliano Allegri elárulta, várakozásai szerint a torinóiak már nem igazolnak újabb játékost. Pedig a korábbi pletykák arról szóltak, hogy Romelu Lukaku és Dusan Vlahovics „helyet cserélhet”, és a Chelsea belga csatára a Zebráknál folytatja.

Allegri szavai alapján úgy tűnik, Lukaku nem igazol a Juventushoz
Allegri szavai alapján úgy tűnik, Lukaku nem igazol a Juventushoz Fotó: EPA/Toms Kalnins

– Elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel és nem számítok arra, hogy újabb játékosokat vásárolnánk – nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italiának. – Az új idényt ezzel a társasággal kezdjük meg, minden posztra van elég játékosunk. A klub természetesen figyelemmel követi az átigazolási piac történéseit, úgyhogy nem tudhatjuk, hogy mi fog történni, én mindenesetre boldog vagyok a jelenlegi felállással – bizonygatta az olasz szakember ezután pedig támadóit, Dusan Vlahovicsot és Federico Chiesát magasztalta, akik a védekezésből és a presszingből is kiveszik a részüket.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hamis könyvelés miatt kizárta a Juventust nemzetközi kupasorozatokból. Az olasz csapat a mostani idényben a Konferencialigában szerepelt volna, de nem fellebbezett a döntéssel szemben, hanem elfogadta a sorsát, így csak a Serie A-ban és a hazai kupában indul. Allegri természetesen nem repes az örömtől, hogy ez lett a klub sorsa, bár a pozitív oldalát is látja a történteknek.

– Hozzá kell szoknom ehhez, mert az előző tizenhárom évben heti két mérkőzésre kellett felkészítenem a csapataimat. De ha versenyben leszünk a bajnoki címért márciusban, akkor előnyünk származhat ebből. Ha nem, akkor ez persze hátrány lesz – magyarázta.

A Juventusnak jövő vasárnap az Udinese otthonában kezdődik meg az új bajnoki idény.

Borítókép: Massimiliano Allegri (Fotó: EPA/Allison Dinner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.