Tuchel: Kane azt hiheti, négy hétig csak lebzseltünk

A Bayern Münchent vezető Thomas Tuchel értetlenül áll az előtt, hogy csapata miért veszítette el rendkívül simán a német Szuperkupa-mérkőzést az RB Leipziggel szemben. Tuchel a csúfos kudarc miatt elnézést kért a klub új futballistájától, Harry Kane-től, aki máris a viccelődések tárgya lett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 9:49
Bayern Munich - RB Leipzig Harry Kane
12 August 2023, Bavaria, Munich: Soccer: DFL Supercup, FC Bayern Munich - RB Leipzig, Allianz Arena. Bayern's Harry Kane (r) and Min-Jae Kim sit on the bench after the match. Munich loses 0:3. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Daniel Löb/dpa (Photo by Daniel Löb / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem, nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt, ami egy nagy probléma.

DFL Supercup 2023 / FC Bayern Munich - RB Leipzig 0-3. Tuchel
Thomas Tuchel egyelőre nem jött rá a vereség okára Fotó: AFP/DPA/Sven Simon

A Bayern München szombaton nagy pofonba szaladt bele, 3-0-ra verte meg a Bundesliga címvédőjét az RB Leipzig a német Szuperkupában. És ha ez nem lenne elég, mint azt a fent idézett mondat mutatja, Thomas Tuchel sem találja a magyarázatot a csapata teljesítményére. A német edzőben kellemetlen emlékeket idézett fel a meccs, hiszen a két együttes májusi összecsapásából is a lipcseiek jöttek ki győztesen.

– Ez olyan volt, mintha a legutóbbi, Lipcse elleni meccsünk folytatása lett volna. Olyan érzést keltett bennem, mintha az elmúlt négy hétben semmit sem csináltunk volna. Nem tudom megmagyarázni az egészet, csak annyit tudok mondani, hogy a pálya egyik területén sem teljesítettünk az elvárásoknak megfelelően – mérgelődött Tuchel.

A Bayern München trénere a csapat szombaton bemutatott új játékosára is kitért. csereként beállva mutatkozott be a németek mezében, és a vereség után máris az internetes trollok céltáblája lett. 

Íme egy a sok közül (Harry Kane megjelenik, a trófea eltűnik):

A mémek azért születtek, mert az angol csatár hiába játszott korábban is topcsapatban, a Tottenham Hotspurrel egy serleget sem szerzett. A balszerencséje Münchenben is folytatódott, pedig itt már az első napját kupagyőzelemmel zárhatta volna.

– Csak sajnálni tudom őt. Valószínűleg azt hiszi, hogy az elmúlt négy hétben nem edzettünk. Közel sem hoztuk azt a pályán, amit szerettünk volna. Ez egy keserű este, sajnálom – tette hozzá a német szakember.

A másik oldalon Marco Rose természetesen repesett az örömtől, bár megállapította, van még min csiszolniuk a Bundesliga jövő heti rajtja előtt.

– A meccs előtt azt mondtam, hogy nem tudom, hol tartunk. Most van némi videófelvételünk, ez jó kiindulási pont. Még bőven van miben javulnunk, de a győzelem erőt adhat nekünk a folytatásra, ami elkel, hiszen nagyon nehéz feladat vár ránk a Bayer Leverkusen elleni mérkőzéssel. Ma a kiemelkedő Dani Olmo mellett Xavi Simons is remekül teljesített. A srácok ma este megérdemelnek egy italt – vélekedett a lipcseiek vezetőedzője.

Borítókép: Harry Kane a Bayern München játékosaként sem tudott trófeát nyerni (Fotó: AFP/DPA/Daniel Löb)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.