Vignjevics az iksz után keményen kritizálta az újpesti játékosokat

A labdarúgó NB I éllovasa, az Újpest szombaton hazai pályán nem bírt a 3. forduló előtt még pont nélkül álló Mezőkövesddel. A mérkőzés után a lila-fehérek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics a játékosait szidta, akik a 88. percben szerzett előnyüket nem tudták megtartani, így 1-1-es döntetlen lett a találkozó vége.

Magyar Nemzet
2023. 08. 13. 8:05
Nebojsa Vignjevics
Budapest, 2023. augusztus 12. Nebojsa Vignjevic, az újpesti csapat szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 87. percig még 0-0 volt az Újpest–Mezőkövesd mérkőzés állása, hogy a hajrában aztán még két gól szülessen, így végül 1-1-es eredménnyel ért véget a szombati összecsapás. A hazaiakat irányító Nebojsa Vignjevicset nemcsak a későn kapott találat zavarta, hanem összességében a tanítványai teljesítménye is, mert szerinte nem tartották be, amiben megegyeztek. 

DRAZIC, Stefan Újpest Mezőkövesd Vignjevics
Vignjevicset frusztrálták a pályán látottak Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A csapatom – válaszolta az M4 Sport kamerái előtt az Újpest vezetőedzője, amikor a meccs után arról kérdezték, mi frusztrálja a leginkább. – Elpazaroltunk negyvenöt percet. Hiába beszéltük át, mire számíthatunk az ellenféltől, a játékosaim túl sokat egyénieskedtek, nem küzdöttek csapatként, nem láttam tőlük azt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A második félidőben már jobban, de kevés ötlettel futballoztunk, főként az ellenfél tizenhatosának közelében. A végén kiharcoltunk egy gólt, de egyetlen hiba végzetesek bizonyult. Elmondtam a játékosaimnak, meg kell tanulnunk megnyerni az ilyen meccseket, türelmesen kell futballoznunk és ha nem is játszunk jól, mindig fegyelmezettnek kell maradunk – folytatta.

A vendégek sokkal elégedettebbek voltak a bajnoki mérkőzés végeredményével, már csak azért is, mert Újpesten begyűjtötték az első pontjukat.

– A futball most visszaadott valamit abból, amit dolgoztunk érte. Örülünk az egy pontnak – mondta Kuttor Attila, a Mezőkövesd trénere, aki szerint csapatának győzelemmel ér fel a döntetlen. Illetve lélektani szempontból is nagy a jelentősége, hogy nem a 88. percben kapott góllal kapott ki a gárda, ami demoralizálhatta volna a futballistáit.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.