Bellingham ugyanazt tette, mint Cristiano Ronaldo a Realban + videó

Lejátszotta első mérkőzését a spanyol bajnokságban a Real Madrid. Az előző szezon ezüstérmese a nyáron érkezett Jude Bellingham fantasztikus játékának köszönhetően 2-0-ra nyert idegenben a Bilbao ellen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 23:28
FBL-ESP-LIGA-ATHLETIC BILBAO-REAL MADRID Athletic Bilbao's Spanish forward #10 Iker Muniain vies with Real Madrid's English midfielder #05 Bellingham during the Spanish Liga football match between Athletic Bilbao and Real Madrid at the San Mames stadium in Bilbao on August 12, 2023. (Photo by CESAR MANSO / AFP) Fotó: Europress/AFP/ Cesar Manso
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thibaut Courtois sérülése alaposan rányomta a bélyegét a Real Madrid bajnoki rajtra való felkészülésére. A belga kapus súlyos sérülése után Carlo Ancelotti, a Real edzője kijelentette, hogy bízik a 24 éves Andrij Luninban, az eddig csak epizódszerepet kapott ukrán megkapja a lehetőséget a Bilbao ellen. Ancelotti tartotta a szavát, valóban Lunin nevével kezdődött a Real összeállítása, és a fiatalítás jegyében egyik nagy öreg, és sem került be a kezdőcsapatba, amely így festett: Lunin – Carvajal, Éder Militao, Alaba, Fran García – Tchouaméni – Valverde, Camavinga – Bellingham –  

A mérkőzésen alapvetően a Real Madrid akarata érvényesült, és ahogy az előszezonban minden, a madridiakhoz köthető forrás kiemelte: úgy tűnt, minta Bellingham mindig is a Realban futballozott volna. A nyáron 103 millió euróért érkezett angol válogatott középpályás villámgyorsan beilleszkedett, okosan és elegánsan irányította a csapatát. Az első gólt Rodrygo jegyezte a 28. percben. 

Rodrígo lőtte a Real szezonbeli első gólját a La Ligában      Fotó: Europress/AFP/Alvaro Medranda

A jobb oldalon meginduló brazil szélső kényszerítőzött Carvajallal, majd a visszakapott labdát 10 méterről ellőtt, a labda pedig a rövid saroknál álló Unai Simón kapus lábáról befelé pattant.

A 34. percben Alaba a kapufára csúsztatott, két perc múlva az első madridi tétmeccsén szereplő Bellingham megszerezte az első bajnoki gólját a Real színeiben. Jóllehet, ehhez kellett egy jó adag szerencse is: Alaba bal oldali szöglete után 12 méterről rosszul találta el a labdát, amely így nagyot pattanva a kapu jobb oldalában kötött ki.

A magabiztos előnye tudatában nyugodtabban futballozott a Real, Ancelottit csak az nyugtalanította, hogy le kellett cserélnie az egyik belső védőjét, a sérülés miatt távozó Eder Militaót. Ezt leszámítva nem volt oka az aggodalomra. A hajrára beküldte a Kroos, Modric duót, Vinícius könnyedén eljuthatott volna akár a mesterhármasig is, ha pontosabban céloz. Lunin hiba nélkül teljesített a kapuban. 

Athletic Bilbao v Real Madrid CF - LaLiga EA Sports
Bellingham (fehérben) volt a mezőny legjobbja Fotó: Europress/AFP/Alvaro Medranda

A legjobb madridi ember azonban kétségkívül volt: az irányító szerepkörben futballozó angol játékos rengeteget futott, és tanári passzokkal jelentkezett. Tényleg nem látszódott a teljesítményén, hogy idén nyáron öltötte magára először a Real mezét. 

Annak idején, 2009. augusztus 28-án is góllal debütált tétmeccsen a Real Madridban, a Deportivo elleni 3-2-re megnyert bajnokin ő lőtte a Real második gólját.

2,50-től látható Ronaldo 11-esgólja, az első madridi bajnoki mérkőzésén:

 A Real 2-0-s sikerrel kezdte a La Liga 2023-24-es szezonját.

La Liga, 1. forduló: Athletiuc Bilbao–Real Madrid 0-2 (0-2), Bilbao, San Mamés, 48 927 néző, vezette: J. Manzano. Gólszerzők: Rodrygo (28.), Bellingham (36.).

Borítókép: Bellingham megmutatta, miért vette őt meg a Real Madrid (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.